MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Zilveren en bronzen medailles zondag op het NK, en daarnaast ook nog overwinningen op de Hollandia-wedstrijden die er op de Bosbaan ’tussendoor’ werden geroeid! Een geweldig wedstrijdweekeinde voor Willem III. Met prestaties, én met blijk van wedstrijdmentaliteit. Wát een races, inclusief de gewonnen B- en C-finales.

Een lange lijst van geweldige wedstrijden, we beginnen met de junioren-16 (die met zijn allen in het voorseizoen ook al zo goed waren): Zilver in de zwaarste competities, in de skiffs, bij zowel de jongens (37 deelnemers) als de meisjes (28).

Zilver voor Fien van Westreenen (hierboven tijdens de Skiffhead, die ze won), op 0.9 seconde van goud (haar dubbeltweemaatje Pleun Bon werd 4e).

Zilver voor David van Velden, op 1,4 seconden van de winnaar, na een verbluffende eindsprint van tien halen waarin hij zijn achterstand halveerde. (De jongens 16 domineerden en wonnen de B-, C-, en E-finale!)

Ook zilver voor Lodewijk Tilanus en Thomas de Hertog, in de Jongens 18 tweezonder. Zij waren vooraf van brons verzekerd, want er waren maar drie inschrijvingen.

Brons voor Tim Heijbrock (hierboven rechts), begonnen bij onze jeugd, namens Willem III op het junioren-WK in Glasgow tien jaar geleden, en sindsdien aan de top als lichte roeier. Zijn nationale 4- viel vorig seizoen uit elkaar, en hij heeft daarop de strijd individueel opgepakt, en hoe. Vierde in de time trial, van 32, winst in de kwartfinale, tweede in de halve finale, in een vijfde tijd overall. In de eindstrijd was het spannend: van 2 naar 3 naar 4 naar uiteindelijk 3, twee seconden na Nereïd Jort van Gennip en na de machtig gelijkmatig opstomende winnaar Lennart van Lierop van Skøll.

Jorke Kooijenga (hierboven), vorig jaar nog slag van de Junioren Holland Acht op het WK in Rotterdam, bevindt zich vanaf dit seizoen tussen de volwassen mannen. Pas negentien jaar oud werd hij 5e in de timetrial (van 32, vlak na Tim), scoorde de 4e tijd in de kwartfinales, viel daarop net buiten de finale, maar won de B-finale afgetekend met twee lengtes in 7.15.

Het veld van de Meisjes 18 vertoonde minder heftig wisselende prestaties dan bij de andere junioren. Naomi Visser, Inez den Hond en Florentine de Boer stonden na de timetrials op 7, 8 en 9, en eindigden ook op die overall-plaatsen: 1e, 2e en 3e in de B-finale.

Leden onder Nereus-vlag

Lex van den Herik, (uiterst rechts) varend voor Nereus, en nog steeds lid van Willem III, deelde met zijn slag Bo Wullings (links naast hem) een harde klap uit aan de nationale kernploeg. Ruben Knab en Roel Braas (Nereus/Okeanos, midden) wonnen, in 6.29, Kai Hendriks en Harold Langen (Triton-duo links) werden tweede in 6.32, maar deze jonge jongens roeiden zich, ontzettend beheerst en gedegen, na een trage start zomaar naar het brons, in 6.34. Vóór Mechiel Versluis en Mitchel Steenman, en de rest, onder wie ook oud-Holland Acht-slag en -W3’er Govert Viergever.

Abe Wiersma, eigen kweek van Willem III, nu bij Nereus, won brons in de skiff. Deze man won vorig jaar WK-brons in de 2x, en dit mocht er ook zijn: derde van 28 skiffeurs, na Koen Metsemakers en Niki van Sprang.

W3’ers Koen van den Herik en Jaap de Jong wonnen de Hollandia in de Nereus-vierzonder in de Development-klasse.

Combinaties

Marleen Verburgh werd met Annemarie Bernhard van Orca 4e in de 2-. Lotte Pronk werd met slag Mick Jonkers (De Amstel) vierde in de B-finale.

Amber van Zomeren werd 4e in de B-finale damesskiff.