MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

In zowel de Jeugdhead als de Tweehead hebben Willem III-ploegen vandaag geweldige prestaties geleverd. In de Jeugdhead wonnen de Jongens 12 C4, én de Meisjes-16 C4. In de Tweehead won de Meisjes 16-dubbeltwee. In de hoogste damesdivisie van de Tweehead hadden we een winnaar en een nummer twee, met dank aan het ‘Project 2020’ dat de club een plotselinge injectie aan seniorenroeisters heeft geleverd. Tom van den Broek won de veteranen-B 2x.

We hebben het dan nog niet eens over de ploegen die heel kort eindigden achter de winnaars : de Jongens 18 4x, tweede (één seconde op nr 2), de Jongens 16 2x (tweede en derde op enkele seconden), en de Meisjes 18 2x (derde op 1,6 seconde).

Willem III had naast de tumultueuze inbreng van de jeugd, vandaag  ook het genoegen van nogal wat seniorendamesroeiers in de race. Dankzij het ‘olympische’ Project 2020 van Nico Rienks – de vrouwenacht die bij ons traint – en ook dankzij het wijde netwerk van coach Willem Jan de Widt. Een Project 2020-tweezonder (‘2020’ betekent: ‘willen naar de Olympische Spelen van Tokyo’) vocht het uit met een combinatie van een 2020-roeister en een junior-af (Mick Jonkers, 19 jaar).

Anna de Boer en Hermijntje Drenth wonnen het over de slopende 7,5 kilometer van Mick Jonkers en Lotte Pronk, met 14 seconden. De nummers-2 roeiden erg technisch en stuurden scherp; de winnaars waren sterker en verloren iets doordat ze ruimere bochten namen en in de laatste 750 vanaf Nereus twee keer in de balisage voeren.

De winnaars bij de jeugd: M16 2x: 1e, – Fien van Westreenen en Pleun Bon.

J12 C4x : 1e – Juan van Veen, Boukje Gerdes, Ise Wilbers, Lucas van der Wurff.

M16 C4x: Fien Wenneker, Anna Mei Bruil, Mila Dekker, Julia Brester.

 

Hierboven W3’er Tom van den Broek op weg naar winst bij de veteranen B, op slag Arnoud Greidanus van Proteus.

Uitslagen Jeugdhead/Tweehead

Foto’s: Foto’s Jeugdhead .

(foto Adri Middag, tekst fve)