MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Willem III wil zichzelf dit lustrumjaar – 135 jaar oud – een nieuwe acht cadeau doen. Een gloednieuwe acht voor alle leeftijden,

van wedstrijdjunior tot veteraan. Een denktank van acht maakt een jumpstart op zoek naar het geld ervoor. Wie doet er mee, wie heeft er ideeën? In september willen we de nieuwe acht dopen en afduwen van het grote vlot. ‘Project Van 8 tot 88’.

‘Wie wil er nou niet in een nieuwe acht roeien? Als je ontkennend antwoordt dan mag je nu stoppen met lezen. Als je er wel blij van wordt, dan ben je de juiste persoon om ​Willem III te helpen.’ Met die aanhef schreef Adri Middag een paar weken geleden een e-mail aan een groep van leden die zich al eerder hebben ingezet voor de vereniging. Hij trof vol in de roos. Onmiddellijk vormde zich een groep, die enthousiast hun schouders eronder willen zetten: Nico Rienks, Ewoud de Boer, Otto Over, Jan Hein Wijers, Willem Stohr, Jan Kees Dunning, Jos Compaan, Rob Robbers, en Adri Middag zelf.

Op de eerste bijeenkomst, 22 maart, werd besloten zich te focussen op een ‘lustrum-acht’. Centrale vraag: hoe krijgen we het voor elkaar? Afhankelijk van welke boot je wilt kopen, kost een acht veertig, vijftig mille. We hebben dat niet in kas. Op welke slimme en voor iedereen voordelige manieren kunnen we het zo sturen dat we in september, zo’n beetje op de 135e verjaardag van Willem III en aan het begin van het nieuwe seizoen, de nieuwe acht hebben?

Er komt een veiling in mei, waarbij het mogelijk zal zijn een aandeel in de nieuwe acht te kopen. Er wordt gewerkt aan een vorm voor leden om donaties fiscaalvriendelijk in te kunnen gieten. En er wordt gezocht naar bedrijven als sponsor, misschien ook inclusief roeiclinics, bedrijfsachten. Zo hebben we indertijd onder andere ook de Gouden Holland Acht in huis gekregen.

Mensen die willen bijdragen, of ideeën hebben, graag contact opnemen met Adri Middag, via: wedstrijdcommissaris@willem3.nl.

(fve)