MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

De Duitse toerroeiers van roeivereniging Weser von 1885 hebben hun komst naar Willem III afgezegd. Ze konden geen betaalbaar hotel vinden voor hun groep van vijftien. De gidsen-begeleiders die hebben gereageerd op de oproep, zijn op een lijst geplaatst voor toekomstig bezoek van gastroeiers. 

De afvaardiging van RV Weser is van plan volgend jaar te komen en dan vroeger te boeken.

Ruderverein Weser is een vereniging met 460 leden in Hamelen, het stadje van de middeleeuwse rattenvanger, over de A1 zo’n 350 kilometer oostwaarts, onder Hannover. Ze hebben een mooi en groot botenhuis aan de rivier de Weser, met een wedstrijdafdeling die internationale toppers heeft voortgebracht – bij de junioren en senioren. De club houdt de administratie nauwkeurig bij: in 2007 boekten ze hun 2000ste overwinning. Er is ook een Wanderfahrtabteilung, toerafdeling. In 1969, schrijven ze, kwamen er al eens negen ‘wanderfahrer’ van RV Weser naar Willem III, en dat is zo goed bevallen dat ze nog eens terugkomen.

De publiciteitsman van RV Weser stuurde een foto mee (hierboven) van een van de wherry’s die in 1969 van Willem III werden geleend, mét gids in Willem III-shirt. De naam van de boot is niet leesbaar, ongewoon zijn de witte bladen, met een voor die tijd ongewone vorm. Bigblades? Dan zou de foto veel later moeten zijn genomen. Is er iemand die de stuurman, de roeiers of de boot/riemen kan thuisbrengen? 

Er komen vier Weser-roeiers mee die er de vorige keer ook bij waren. De gasten willen graag een begeleider die de weg kent en aan het stuurtouw zit. De tochten zullen zijn: het parcours van de Lentetocht en dat van de Grachtentocht. Wie wil?

Omdat wij vaker gastgezelschappen op bezoek krijgen met vergelijkbare wensen, is onze materiaalcommissaris Ewoud de Boer benieuwd of er op Willem III mensen zijn die voor dit soort klusjes beschikbaar zijn. Bespreek de voorwaarden, vergoeding en dergelijke, met de matcom, via matcom@willem3.nl.

 (fve)