MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Onze Jongens-18 roeiden mee in de 2e divisie, de zware verzamelklasse die is ontstaan doordat in de vierkamp het Nieuwelingenveld (’tweede- en derdejaars’ met nul tot drie 2k-overwinning) is samengevoegd met de Overgangsroeiers (die na de Nieuwelingen nog eens vijf blikken moeten winnen om ‘elite’, senior-A te worden).

De wedstrijd werd gewonnen door Nereus, met op slag: Koen van den Herik en Jaap de Jong, leden van Willem III in de zilveren en gouden Junioren Holland Acht van 2014 en 2015.  Ze wonnen van het fysiek veel sterkere Laga, dat de 250 naar zich toe trok, en op de 5000 een seconde terugwon van het verlies op de 2500. Op de 750 stegen de junioren-af uit boven zichzelf en eindigden exact gelijk met de Delftse studenten: 2.04,6, gedeeld eerste, waardoor de winst op de 2,5 de doorslag gaf. Jaap de Jong: ‘De 2500 hebben we optimaal geroeid, lekker. Heel anders dan de 5000, toen begon het aan het eind te rommelen en werd het ongelijk.’

Onze junioren, aangevuld met Jorke Kooijenga – junior-plus, vorig jaar nationaal jr-kampioen in de 4-, 4+ en de skiff – kónden deze Heineken-vierkamp niet winnen, dat wisten de coaches. Dertig ploegen, met de besten van alle 2e, 3e, en ..-jaars van de studentenclubs. Niettemin roeiden ze zich, met twee jongens van Okeanos en stuurvrouw Vera Brouwer van Njord, naar midden in het veld.  Dertiende van de dertig.

Ies Wiersma, Thomas de Hertog, Lodewijk Tilanus, Nicolaas Woudenberg, Thomes Hoogeboom, en Jorke: goed gedaan. Zulke jonge, nog lichte jongens die een 7e en 8e plaats halen op de 750 en de 250: ook hier: kampioenen in de maak!

(fve)