MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Het tasje met boot-onderdelen dat onze junioren/seniorencoach Willem Jan de Widt op Willem III was kwijtgeraakt, is terecht.

De eerlijke vinder trof het aan in de kofferbak van een zilvergrijze Volvo. De vinder is WJ de Widt. De Volvo is eigendom van eveneens WJ de Widt.

In het tasje zaten de onderdelen van een voetenbord-met-stuur, van cruciaal belang voor een coach midden in het voorseizoen.

Willem Jan brengt namens Willem III en in combinatie met Nereus en andere verenigingen een aantal ongestuurde tweeën en skiffs op het water tijdens de Twee-Head en de Skiffhead, volgend weekeinde, 1 en 2 april. Op de Varsity, de week daarna, 9 april, coacht hij de Oude Vier van Njord. Njord is zijn oude Leidse club, waarvoor hij het hoofdnummer de Oude Vieren in de jaren tachtig vier maal op rij won, en waarmee hij nog sterke banden heeft. De strijd gaat dan onder anderen tegen jongens die hij via Willem III heeft opgeleid, en die bijvoorbeeld de Oude Vier van Nereus bemannen.

De Nereus Oude Vier telt dit keer drie roeiers met een Willem III-achtergrond: Freek Robbers, Lex van den Herik  en Abe Wiersma.

Doordat de vrouwenemancipatie ook oprukt in het studentenroeien, heeft de Varsity dit jaar als tweede hoofdnummer de ‘Dames Vier’. Op slag: Karien Robbers (W3).

Voor het Nederlands Kampioenschap in de twee-zonder (NK Klein, in mei) zijn een aantal combinaties ‘in de pijplijn’, onder wie Rik en Ralf Rienks – Ralf nu Laga-lid, in 2015 in de boot die goud won op de WK Junioren in Rio de Janeiro, en Rik – nu Nereus – die in de zilveren acht zat van het jaar daarvoor (Hamburg.)

 

(fve)