MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Willem III had bij de Head 22 ploegen op het water, geweldig! Ze deden het allemaal goed. Sommige wonnen, de andere overtroffen zichzelf. Het was een mooi gezicht vanaf de kant, de roeiers met hun pijn, hun opofferingen, hun ploeggeest.

Met plezier zagen we dat op Willem III de techniek goed wordt onderwezen.

De wind was ongunstig en hard, schuin vanuit het westen, dus tégen op lange rakken van de Omval tot de Rozenoordbrug en van de Grote Bocht tot de Naald – verder schuin, heel vervelend.

Vrouwen-veteranen!

Jos Compaan, Marijke Zeekant, Harriet van Ettekoven, slag Tessa Appeldoorn, Tessa Knaven, Anita Meiland, Cindy Rip, Marije Roozendaal zwoegen niet, maar gaan, hiernaast op de foto in grootse stijl, tegen de wind in naar de winst.

De Dames D waren onhoudbaar. De winnaars van vorige week op de Heineken 4-kamp, Willem III-2, met Laura Posthuma,  Laetitia Siegelaar, Pauline Heijblom, Renée Helmers, Janneke Willemse, Annegien Kok, Eveline Hesp en Joyce Göttgens, verloren het zondag in de harde wind van de ouderen. Op de sprint wonnen ze vorige week de vierkamp.

Volgens een ingewijde werden de jongere vrouwen geremd door het recente kraambed van meerdere ploegleden.

De heren-achten in de Gevorderden-klasse ploegen tegen de wind in vanaf de Omval onder de Utrechtseburg door naar Willem III.

De Senior B’s 

Skøll won verrassend in deze klasse van Nereus, van de favorieten met het slagenpaar Koen van den Herik en Jaap de Jong (junioren-zilver en -goud 2014/2015), die nota bene als opsteker Tone Wieten aan boord meekregen, W3’er en medaillewinnaar op de Spelen van Rio vorig jaar.

Skøll had de broers-Moerman aan boord, uit de juniorenacht van 2014/2015, en enkele oudere (sub-)toppers.

 

Nog eentje van de Heren Gevorderden. Onze Junioren-coördinator Julien Rühl op boeg van deze Nereus-acht.

Junioren

Onze Jongens-18 werden derde, in 28.26. Floris Klein Obbink, Marten Steketee, Daan van der Biezen, Abel Westland, Rense Doornik, Wolf Gautier, Pepijn Achterberg, Max Roëll, en stuur David van Velden. De winaar, Die Leythe-combinatie, was meer dan een minuut sneller.