MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

De Willem III-junioren jongens en meisjes zijn terug van een mooie week trainen in Varese, Noord-Italië: strakblauwe lucht, geen wind, geen golven, het hotel op honderd meter van de boten en van de gastvereniging.

2017-03-01-PHOTO-00000822.jpg wordt weergegeven

Ze waren onderdeel van een groep van zestig roeiers en twintig coaches en begeleiders van tien verenigingen. Naast onze junioren waren er onder meer de Oude Vier van Njord, en de vrouwenacht van het olympische Project 2020. De groep roeide tegen elkaar, combineerde onderling, bestudeerde video’s, en genoot ondertussen van de behoorlijk prettige omstandigheden, meldt Rob Robbers, die samen met Nico Rienks mee was met de vrouwen van ‘2020’. ‘Leerzaam en inspirerend.’

Het initiatief van het kamp kwam van Thomas Notermans, coach van De Maas, die dit vorig jaar voor zijn eigen club op touw zette. Nu dus uitgebreid tot een gevarieerd gezelschap, van beginnende junioren tot ervaren senioren.

De roeiers hadden veel onderling contact, en ook de coaches versterkten elkaar door naar elkaars ploegen te kijken en elkaar te adviseren. Videobeelden werden bekeken, trainingen gecombineerd, coaches gingen in de volgbootjes met andere ploegen en coaches mee, er waren sparsessies. Zo nam de ‘oude vier’ van Njord het op tegen de 2020-dames-acht.

De boten gingen met een gezamenlijk botentransport, de groep reisde per touringcar, iedereen op eigen kosten. Het hotel en de gastroeivereniging boden prima faciliteiten, maar behalve eten en slapen werd er indoor weinig gedaan, want daarvoor waren de omstandigheden om het water op te gaan eenvoudigweg te goed: onbewolkt, blauwe lucht, zonnig, geen wind, geen golven.

(foto en info Rob Robbers, tekst fve)