MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Pas op de Fuut en de Smient. Ze varen weer dwars over de Amstel. Om te beginnen de Fuut, iets voorbij De Zwarte Kat, vanaf zaterdag. Een week later, zaterdag 9 april, komt de Smient in de vaart, bij de Rembrandtmolen naast ’t Kalfje.

De Smient begint een week later om de deelnemers aan de Jeugdhead, Tweehead en Skiffhead aanstaande zaterdag en zondag niet in de weg te zitten.

De ponten zijn er voor fietsers en wandelaars, wij roeiers moeten er ernstig rekening mee houden: met de stalen gevaartes zelf, met de kolken die de schroeven trekken, en ook met de pontbazen, die op hun beurt rekening houden met roeiers – dat staat vast.

De ponten varen in april op zaterdagen, zondagen en op Koningsdag van 12 tot 18 uur. Van mei tot en met augustus dagelijks van 12 tot 18 uur. In september weer alleen de weekeinden. Op zondag 11 juni – ‘Amstellanddag’- varen ze al vanaf ’s morgens vroeg: 9 uur.
Een overtocht kost een euro, kinderen tot 5 jaar gratis. Tienrittenkaart 8 euro.

In Ouderkerk is er vanaf 9 april tot en met 17 september het alleen op zon- en feestdagen bediende kabelpontje vlak voor de driesprong. Wie verder de Amstel op gaat, kent het veer bij Nessersluis (let op de kabel!). Wie op de driesprong de kant van Abcoude kiest, moet op de Holendrecht, een kleine kilometer voorbij de Voetangel letten op het zelfbedienings-kabelpontje daar.

Meer informatie op www.groengebied-amstelland.nl.

(fve; informatie Margriet Zietse, accountmanager verenigingen KNRB)