MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

 
            
Een goed gevulde sociëteit tijdens de algemene ledenvergadering. 87 leden tekenden de presentielijst, een aantal leden was te laat om nog te tekenen of vergat dat, en er was een groep oud-leden gekomen om de benoeming tot erelid van hun (voormalige) coaches op te luisteren – ex-junioren die nu bij Nereus roeien, van wie Jaap de Jong Willem Jan de Widt toesprak. Oud-olympiër Maarten van der Linden (zilver in Atlanta 1996), speechte voor zijn vroegere coach Paul Hartog.
 
Van het zittende bestuur nam Els Jorritsma afscheid als secretaris.
Els, hierboven op de foto, wordt opgevolgd door Eveline Pronker.
  
 
Eveline is sinds enkele jaren lid van Willem III, en al snel actief geworden op de club – onder andere als barvrouw. Nu duikt zij er vol in als secretaris van het bestuur.
Lex
Voorzitter Otto Over reikte aan oud-junior Lex van den Herik het bronzen speldje uit voor zijn gouden medaille als lid van de Senioren-B Holland Acht in Rotterdam, vorig jaar. De drie andere Willem III’ers in die acht studeren in de VS, konden niet op de vergadering zijn en houden hun ereteken tegoed: Max Ponsen. Simon van Dorp en Michiel Mantel.
Jorke 
Jorke Kooijenga ontving zijn speldje voor zijn uitzonderlijk prestaties als slag van de Junioren Holland Acht – zilver EK in Trakai, 6e WK Rotterdam -, en als Nederlands kampioen in de dubbelvier, in de vierzonder en ook nog eens in de skiff.
De prestaties zijn na te lezen in het jaarverslag van de KNRB 2016 onder deze link: KNRB 2016 
Fien
Fien van Westreenen kreeg als beste en succesvolste jeugdroeister van Willem III de Hans ten Houten-prijs, een aanmoedigingsprijs voor jong talent.
Fred van Essen mag zijn naam laten graveren in de Carel W. Kok-beker, die al sinds 1947 wordt uitgereikt, voor zijn initiatief om schoonmaak en klein onderhoud van de instructie- en toerboten aan te pakken, en voor zijn pogingen de website leven in te blazen.
 
(grote foto Marise Knegtmans, tekst fve)