MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

In de Jongens 16 zijn kampioenen  opgestaan. De dubbelvier met slag Bouke Hoekstra won de Heineken Roeivierkamp met eerste plaatsen op de lange afstanden (2500 en 5000 meter) en een derde plek op de 250. Ze sloegen genadeloos toe op de 5 kilometer: meer dan 21 seconden voor op nummer twee. Die nummer twee was overigens ook een Willem III-ploeg, met Cas Simons op slag, een combinatie met een roeier van Hertog. De ploeg-Cas werd overall derde, na Die Leythe. Nummer vier was ook weer een Willem III-team, dat van slag Maarten Stork. 

Onze jongens profiteerden hierbij wel van het uitvallen op de laatste afstand van de sterke Naarden-combinatie, die bijna een seconde sneller was geweest in de sprint, wat een grote compensatie op de lange afstanden geeft. De Heineken Roeivierkamp is overigens een driekamp voor junioren-16, veteranen en clubachten. Zij varen de laatste afstand, de 750 meter, niet.

De meiden

Ook sterk: de Meisjes 18. Ze wonnen niet van de oppermachtige Amstel-combinatie (drie afstanden eerste), maar werden in hun combinaties wel twee, drie en vijf. Tweede: de ploeg van slag Fien van Westreenen – zij staat persoonlijk bovenaan in het onderlinge W III-juniorenklassement, en is woensdag gelauwerd op de ledenvergadering van Willem III.

Derde:  de Maas/Viking-ploeg met onze Florentine de Boer, en vijfde: Saartje van der Wurff en Aaf Vos in een Hunze-combi.

 

(fve)