MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Ons clubblad De Landtong staat als een huis en leeft op de club; op de ledenvergadering heeft het bestuur de redactie van De Landtong daarvoor gisteravond een groot compliment gemaakt. Nu zijn er lezers opgestaan, die het blad willen blijven lezen, maar liever op hun beeldscherm. De redactie peilt of dat verlangen wordt gedeeld, en of er naast de papieren uitgave ook een webeditie zou moeten zijn, of per e-mail. Reageren kan via: redactie@willem3.nl.

Voor wie dit liever op papier leest: meer hierover in De Landtong die rond  15 maart wordt bezorgd.  

Op de foto hoofdredacteur F. Wieringa (rechts), met aan zijn zijde Gerard Bottelier, drukker van De Landtong sinds de doorstart per januari 2014.

We gingen toen op eigen kracht verder, nadat de KNRB eind 2013 abrupt het maandblad Roeien liquideerde. Tot dan toe was De Landtong een inlegblad in Roeien. Op de sintels van Roeien ontstond begin 2014 ook het papieren tijdschrift Roei!, oplage inmiddels 1700, evenals de website Roeined.nl van het bedrijf Toprow (roeicentrum Berlagebrug, kledingwebshop).

NLRoei.nl bestaat al sinds midden jaren negentig als uitslagensite, en is uitgegroeid tot belangrijke journalistieke website voor roeinieuws en achtergrond. De KNRB beheert de websites KNRB.nl en Roeien.nl.

(foto Monica Overdijk, tekst fve)