MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

De Willem III-jongens-16 hebben de Head of the River vandaag gedomineerd in de dubbelvier. De ploeg van slag Bouke Hoekstra won de acht kilometer naar Ouderkerk met ruime voorsprong: 44 seconden op nummer 2. Willem III had nog vier vieren in deze race: 4e, 6e, 11e en 13e.

De laatste J 16-vieren zijn de Utrechtsebrug gepasseerd. Onze winnende 4 is al uit zicht, de bocht voorbij W3 om.

De Voortvarend-acht van slag Wim Kamerman, foto hiernaast, kampte met blessures, en vond in Jan Hoekstra (79, op twee, voor boeg Hans Splinter) een invaller met wie ze een klasse ouder mochten starten: H (gemiddeld ouder dan 70). Dat bezorgde Jan en de ploeg publiciteit in de vorm van een artikel in de zaterdag-NRC (‘oudste deelnemer aan de Head of the River’). Ze roeiden goed, en werden tweede, voor negen andere H-achten.

 

 

De Dames veteranen- F (65+) in de dubbelvier – slag Elly Vlaming, Marja Zwart, Ankie Duin, Andrea Dingemanse en stuur Marina Keessen – werden vierde.

De dames-met-olympische-aspiraties van team-SilVia foto hiernaast, het project van Nico Rienks, wonnen hun wedstrijd in de tweede divisie (Dames Gevorderden), met een krappe 4 seconden voorsprong op Nereus. De acht, ‘Project 2020’, traint op Willem III, en op één na zijn ze allemaal lid van Willem III, net als Nico.

 

 

 

Bij de Dames Elite won de Nereus-acht met slagvrouw Karien Robbers, foto rechts, en bij de dubbelvieren de combinatie met W3-lid Amber van Zomeren.

Hierboven Amber op 3, achter slag Mick Jonkers (19) van De Amstel.

(Foto’s Anja van den Herik, foto J 16, tekst fve)