MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

De zomertijd maakt de avonden langer, de indoor stopt. Freek Robbers gaat op de woensdagavond door met een cursus om roeikennis, bootbeheersing en techniek vooruit te helpen. Anderhalf uur roeien met video-opnamen en een persoonlijke analyse achteraf, onderbouwd met wetenschappelijke inzichten.

Eerste les: volgende week woensdag 5 april, 18 uur. Kosten voor de cursus van zeventien avonden tot eind juli: 75 euro. Opgeven via deze link: Freeks Zomercursus. Of via  freekrobbers@hotmail.com.

Freek: ‘Een les/avond bestaat uit anderhalf uur roeien. Tijdens het roeien worden er video-opnamen van je gemaakt. Na het roeien worden de beelden besproken op het tv-scherm in de zaal. Elke les staat in het teken van een thema, denk aan onderwerpen als balans, ontspanning en bladwerk. Over ieder thema krijg je een minicollege, waarin ik elk aspect probeer uit te leggen en te onderbouwen.’

Freek maakt daarbij gebruik van zijn kennis opgedaan als bewegingswetenschapper aan de Vrije Universiteit – ‘de mechanica achter het roeien’ -, en van zijn ervaring als raceroeier, momenteel als slag van de Nereus-acht en lid van de Oude Vier tijdens de Varsity op 9 april.

De cursus begint volgende week woensdag 5 april, de laatste les is op 26 juli.  Iedereen kan meedoen, ongeacht niveau of boottype. Iedereen kiest met wie hij/zij gaat roeien en schrijft zelf de boot af. Om 18 uur gaan de boten te water.

De cursus gaat door bij minimaal 20 inschrijvingen. Het maximum aantal deelnemers is 30. Bij over-inschrijving op de woensdag, kan worden ingetekend op een cursus op de vrijdagavond.

(fve)