MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

In een dampende sociëteit vol vierende roeiers heeft W3-voorzitter Otto Over vanavond de prijzen uitgereikt voor de Head of the River Amstel 2017, die wij met de ARB organiseren. Een feest.

Het weer was dit weekeinde niet echt slecht, maar nattigheid en wind bezorgden de deelnemers kopzorg en tegenslag, zaterdag en zondag.

Een kleumende start zaterdag, en zondag woeien sommige ploegen aan lager wal door de harde zijwind. Het was vrij hard en onderscheidend (zoals roeien in de kern ook is).

Na binnenkomst, half vijf, vijf uur, was iedereen toe aan een feestje, en dat werd het.

De Wedstrijd

Willem III mag weer niet klagen – niet over de gezelligheid, en niet over de prestaties.

De Jongens-16, de vrouwen van de focus-olympische SilVia-acht (ze trainen bij ons, ze zijn op één na lid van W3), en Karien Robbers op slag van de Nereus-vrouwenacht waren zaterdag afgetekende winnaars. Onze veteranen-H van de Voortvarend-acht scoorden een mooie tweede plaats.

Vandaag waren er opnieuw mooie resultaten.

We kunnen de familie Robbers-Compaan niet ongenoemd laten.

Karien won gisteren al de 1e divisie vrouwen (Elite). Broer Feek rolde zondagmiddag  de 1e divisie Heren op, met meer dan een halve minuut. Freek moest op het laatste moment invallen, maar stelde zijn coach Diederik Simon van Nereus weer niet teleur.

Dan de mamma van het gezin: Jos Compaan (58), onze vorige voorzitter. Ze won weer, met haar veteranen-D-ploeg. Overall, dus van alle veteranen. Van de leeftijdgenoten, en ook van de 27-jarigen, in 30 minuut 20 seconden. In een stijl van wereldkampioenen, zo mooi, met hooguit een paar watt minder vermogen door de leeftijd. Zoals ze de lange afstanden op de Heineken wonnen, vorige week, zo wonnen ze nu de 8 kilometer. Geen twijfel over mogelijk.

We noemen het vaak nog ‘de Compaan-acht’, ook al heeft Jos haar slagplaats ingeleverd aan Tessa Appeldoorn. Het is een gezelschap van oud-toppers die elkaar opzoeken.  Gisteren met Marijke Zeekant (60), Harriet van Ettekoven (56), Tessa Knaven, Anita Meiland, Cindy Rip, Marije Roozendaal, en stuur Marita Kipperman.

(foto Otto Over, tekst fve)