MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

De Heineken Roeivierkamp heeft afgetekende winnaars opgeleverd. Bij de mannen won Nereus, met op slag Freek Robbers en Lex van den Herik, beiden lid van W3.  Bij de vrouwen won: Nereus, met op slag Karien Robbers, lid van W3.

De Nereus-mannen wonnen alle vier afstanden met overmacht, met hele seconden voorsprong op de 250 en 750. Ze hadden een erg grote voorsprong op de rest.  Op twee volgde Triton, met internationals Harold Langen en Kai Hendriks, daarna drie Britse ploegen en dan Proteus-1, met oud-W3’er Jiri de Vos op 4.  Zevende werd Skadi, voorgeslagen door kernploeglid Thijs van Luijk en oud-olympiër en W3’er Meindert Klem. 

Karien

De vrouwen van Nereus wonnen op vergelijkbare wijze als de mannen, en ook met een Robbers op slag: Karien, zus van Freek, dochter van Jos Compaan, die de veteranen-D won (net niet de veteranen overall), en van topcoach Rob Robbers.

Amber

W3’er Amber van Zomeren zag haar afgetekende overwinning in de vier  verdampen doordat de ploeg werd gediskwalificeerd, vanwege onreglementair schuiven met ploegleden. Coach Willem Jan de Widt: ‘We moesten noodgedwongen wisselen. De laatste wijziging hebben we niet gemeld, niet zo handig van ons,’

Ambers vier was een gelegenheidsploeg, met olympiërs Maaike Head en Annick Taselaar, maar voorgeslagen door Mick Jonkers (19) van De Amstel.

(fve)