MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Een Willem III-delegatie van voorzitter Otto Over en Saskia Leefsma, heeft vanmorgen een cheque

van 1510 euro overhandigd aan Marjolein Marreveld van de Stichting de Vrolijkheid. Het is de opbrengst van het benefiet-concert met de Band Zonder Verblijfsvergunning op Willem III, zondag 26 februari. De band werd gevormd door Syrische muzikanten die elkaar via De Vrolijkheid hebben gevonden in een Utrechts asielzoekerscentrum.

(Otto Over,  Marjolein Marreveld en Saskia Leefsma, vlnr)

De stichting komt op voor het lot van vluchtelingen in Nederlandse asielzoekerscentra. De Vrolijkheid is met kunstzinnige activiteiten voor kinderen en jongeren actief op dertig plaatsen in Nederland: concerten, workshops muziek en beeldende kunst. De medewerkers zijn ervan overtuigd dat de azc’s vol zitten met talent, en proberen de trauma’s en de onzekerheden van de ontheemden te verlichten.

Otto en Saskia kregen een hartelijke ontvangst en een rondleiding door het pand van De Vrolijkheid in het Amsterdamse westelijk havengebied.

(fve)