MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Het benefietconcert van de Syrisch-Palestijnse Band Zonder Verblijfsvergunning heeft netto bijna 1500 euro opgeleverd. Dat bedrag komt ten goede aan de Stichting de Vrolijkheid die muzikale en kunstzinnige activiteiten organiseert voor kinderen en jonge vluchtelingen in Nederlandse asielzoekerscentra.

De Band Zonder Verblijfsvergunning bestaat uit muzikanten in Nederlandse azc’s, en heeft daardoor een steeds wisselende bezetting.
In de sociëteit traden zondag op: de Syrische en Palestijnse vluchtelingen Mohamad Alsamna (zang en snaarinstrument), Hamed Ashaabi (fluit) en Ibrahim Khano (percussi). 

 

De middag begon met een kort en indrukwekkend verhaal van Sheer Amiri over zijn vlucht uit Afghanistan toen hij ongeveer 6 jaar oud was. Vervolgens brachten de musici een concert van klassieke Arabische muziek. Voor sommigen was dat wennen; de sleutel is zo anders dan de westerse muziek die wij gewend zijn. Maar de reacties uit het publiek waren enthousiast. Er waren ongeveer 70 bezoekers, die gemiddeld ruim het dubbele van de toegangsprijs van tien euro gaven. 

(Saskia Leefsma)