MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Willem III doet het komende weekeinde met roeiers in 22 ploegen mee aan de Heineken Roeivierkamp. De mogelijkheden voor niet-wedstrijdroeiers om vanaf Willem III te roeien zijn door het tweedaagse tournooi beperkt. Let op de tijden van het vaarverbod!

Vaarverbod

Zaterdag (tijdens de 2500 meter en de 250) geldt er een vaarverbod op de Amstel voor niet-deelnemers vanaf de Torontobrug bij het Amstelhotel tot aan ’t Kalfje van 9 uur tot 12.30 en van 13 tot 18.30 uur.

Zondag (tijdens de 5000 meter) is er een vaarverbod vanaf de Torontobrug tot aan Ouderkerk van 9 uur tot 15.15 uur. Daarna geldt – tijdens de races over 750 meter voor Nereus- alleen een vaarverbod stadinwaarts vanaf de Omval tot aan de Torontobrug.  

Zondagmiddag zijn er dus de beste mogelijkheden, maar Willem III’ers die dan gaan varen moeten extra goed opletten en voorrang geven aan vertrekkende en aankomende wedstrijdploegen.

Onze deelnemers

Willem III vaart mee in vele velden, van de junioren tot de veteranen-G. Steun hen vanaf de wal!

In de Heren 1e divisie start Nereus met op slag Freek Robbers en Lex van den Herik, en Abe Wiersma op 3.

Bij de Dames 1e divisie vaart Nereus met Freeks zus Karien Robbers op slag, die concurrentie krijgt van een W III/Maas/Amstel-combinatie. 

In de Heren 2e divisie heeft Nereus Lex’ jongere broer Koen van den Herik op slag, met Jaap de Jong, beiden uit de gouden juniorenacht van Rio 2015.  

Onze Jorke Kooijenga gaat in de 2e divisie met deze W3-Nereïden de strijd aan in een Willem III/Okeanos/Amstel-combinatie.

Bij de meisjes 18 brengen we drie dubbelvier-combinaties in de race, met Fien van Westreenen en Saartje van der Wurff op slagplaatsen.

Twee dubbelvieren bij de meisjes 16, drie dubbelvieren bij de jongens 16.

Bij de veteranen strijdt onze altijd ijzersterke damesploeg, nu met Tessa Appeldoorn op slag, in de D-leeftijdscategorie om de winst.

Sterke herenploegen: de ‘Voortvarend-acht’ van Wim Kamerman (veteranen-G), en de D-ploeg met oud-Nereusroeiers (slag Pieter van der Does de Willebois).

Wanneer ze op het water komen, staat onder deze link: Tijdschema Heineken Roeivierkamp.  

 Voor het geval de link niet werkt: http://roeivierkamp.com/wp-content/uploads/2017/01/h4k.timetable.2017-1.pdf