MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Studentenroeivereniging Aegir komt dit weekeinde over uit Groningen om vanaf Willem III op de Amstel te trainen voor de Heineken en de Head. De Groningse studenten komen met ‘de grootste BotenWagen in Europa’ zoals zij het zelf zeggen, dus helemaal onopgemerkt kan het niet blijven.
 
 
bowa.jpg
De Aegir-truck is een Scania trekker met een Broshuis-uitschuifbare semidieplader die tot 22 meter uitschuifbaar is. Aegir kan met dit monster legaal ongedeelde achten van 18 meter en langer vervoeren, aldus Aegir, dat zijn megabotenwagen ook inzet voor andere verenigingen.
 
DE REGELS

Om de overlast voor onze leden te beperken, tekenen de verenigingen voor hun goede gedrag: ruimte geven aan Willem III’ers, hun rommel opruimen. 

Bezoekende clubs mogen niet in het Willem 3 TrainingsCentrum – de ergometers en het krachthonk -, zelfs niet als het regent of vriest. En ook de landtong is verboden gebied, omdat we anders blijven zitten met de modder die door het hele gebouw heen wordt gelopen.

De verenigingen betalen een vergoeding voor de extra schoonmaak bij normaal gebruik. Overtredingen worden beboet. Doorgaans gaat het goed, maar er is ook eens een vereniging uitgesloten (nog tot 2025 !) na wangedrag. 

Volgende week, het laatste weekeinde voor de Heineken Roei Vierkamp, komt Triton, dat hier 11 en 12 februari ook al was, voor een generale repetitie.

Willem 3’ers die hinder ondervinden kunnen die melden bij aanwezige bestuursleden of via webmaster@willem3.nl.

(fve)