MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

De gemeente is begonnen met de aanleg van een ‘natuurpad’ door het Oeverbos voor Willem III en Skøll. Daar moesten wel een paar bomen voor wijken. Ze werden vakkundig geknipt en ontworteld door een serie hoogwerkers van de firma Peinemann.  

 

                                         

Vlak boven het natte drasland is vanaf Skøll richting Rozenoordbrug op palen een slingerende vlonder aangelegd. Het pad loopt tot bij de ingang van het volkstuincomplex. Het pad moet de Jan Vroegopsingel aantrekkelijker en veiliger maken voor fietsers en hardlopers die zich steeds meer op de singel laten zien en tussen de auto’s door moeten laveren. De hardlopers kunnen straks in plaats van tussen de auto’s, slingerend tussen de bomen door.

Volgens plan komt er ook een aftakking van het pad tussen Willem III en Skøll door tot aan de Amsteloever.

Het pad sluit aan bij het werk rond de verhoging van de dijk, waarop de Jan Vroegopsingel ligt, en die vanaf de Rozenoordbrug Ouderkerkerdijk heet. Waternet is, in opdracht van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht (AGV), verantwoordelijk voor de dijkverhoging. Stadsdeel Oost legt het pad aan, en een nieuw wegdek, met nieuwe straatverlichting en parkeerplaatsen. 

De wegopbreking om de dijk tussen de Utrechtsebrug en de Rozenoordbrug te verhogen, begint in november van dit jaar, en moet in augustus 2018 klaar zijn. De dijk is dan weer dertig jaar veilig, aldus Waternet.

(Foto’s Ber van der Veen, tekst FvE)