MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

De Willem III-jeugdroeiers hebben afgelopen zondag tijdens de tweede ronde van de competitie van de regio Noord-Holland (DiNHo) bij KRZV het Spaarne in Heemstede vier categorieën gewonnen. Winst en taart was er voor de J14 4*, J16 C4, M16 C4 en J18 4*. De drie eerstgenoemde ploegen waren er bij de eerste competitieronde, in Hilversum, ook al met het maximale aantal punten vandoor gegaan. w3spaarnej18nov16

Voor de J18 4* (foto) was er de beloofde revanche, nadat zij in de eerste ronde waren gediskwalificeerd vanwege een reglementskwestie. Zij eindigden weliswaar als tweede, maar de ploeg die als eerste finishte roeide buiten mededinging mee, een ploeg van Het Spaarne die voor de laatste keer als juniorenploeg uitkwam. Hierdoor ging ook de sterk roeiende J18 4*, bemand door Max van der Wurff, Hidde ten Veen, Bas Jansdam, Noah Hitshuzen en stuurvrouw Rosemarijn Luteijn met het maximale aantal punten naar huis.

De J16 4* die vorige keer de winst pakte werd nu derde, net als de M18 4*.

Ploegen die buiten de topklasseringen vielen waren twee J14 C4’en, een mix12 C4 en een M16 4*.

De volgende ronde wordt gehouden op onze eigen vereniging Willem III, op zaterdag 21 januari 2017.

In de DiNHo-competitie strijden juniorenploegen vanuit heel Noord-Holland tegen elkaar in een gladde vier of een C4, en op de ergometer. De beste ploegen van het district starten aan het einde van het jaar de landelijke finale op de Bosbaan. Vorig jaar won Willem III het landelijke klassement van zowel de J16 als de M16 gladde vier.

(tekst Julien Rühl, foto Martijn van Oort)