MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Na weken van sleutelen, poetsen en polijsten is de gladde dubbeltwee Lake Lanier terug in de vaart. Een topschip. Hij ligt weer in de stelling in de verste nieuwe loods, en is beschikbaar voor geoefende roeiers – klasse 5, ST-scull – in de gewichtsklasse van 65 tot 80 kilo.

Nieuwe slidings, nieuwe schoenen (rode), nieuwe dollen, en de hele romp van binnen en van buiten volkomen glad en glanzend. Om alle aangekoekte kalk eraf te krijgen moest bootsman Vincent van Zomeren de huid centimeter voor centimeter met een verfkrabber te lijf.

w3vincentlakelanier

Met geweldig resultaat: als nieuw. Voorzichtige tests wijzen uit: de twintig jaar oude Empacher is nog net zo stijf als de veel jongere boten eromheen. Compliment voor Empacher, de Duitse pionier van de kunststof wedstrijdboot (met materiaal van chemieconcern BASF), en ook voor de generaties roeiers op Willem III die de boot de afgelopen twee decennia vele duizenden keren uit de stelling hebben getild en weer terug, tienduizenden kilometers hebben geroeid, en de boot daarbij hebben weten te behouden.

En natuurlijk voor de bootsman, die het werk met vakmanschap en toewijding heeft geklaard.

Een nieuwe Empacher dubbeltwee kost overigens afhankelijk van de uitvoering tussen de 17.000 en 20.000 euro inclusief btw.

w3vincent3De Lake Lanier is in topconditie, een zeer gewilde boot, dit jaar al 244 keer afgeschreven.

Wij zijn dringend op zoek naar iemand die kan helpen met de techniek. Graag melden bij het bestuur, of via fhvanessen@gmail.com.