MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Het nieuwe seizoen van de regioroeiers is begonnen met drie keer winst, plus een morele overwinning op de ergometer van de jongens-18. Daarnaast wonnen in de jeugdcompetitie de jongens-14 hun wedstrijd in de gladde vier.
De Meisjes-16 en jongens-16 wonnen allebei in de C4, de jongens-16 ook nog in de gladde vier. De winst van de jongens-18 werd niet toegekend, wegens een onduidelijkheid in de regels van de ergometerwedstrijd. 
 
Zaterdag was de eerste wedstrijd in de  juniorencompetitie District Noord-Holland seizoen 2016-2017. Hierin strijden juniorenploegen vanuit heel Noord-Holland tegen elkaar in een gladde vier of een C4, en op de ergometer. De beste ploegen van het district starten aan het einde van het jaar de landelijke finale op de Bosbaan. Vorig jaar won Willem III uiteindelijk het landelijke klassement voor zowel de J16 als de M16 gladde vier. 
 
Dit seizoen begon ook weer goed. Willem III kwam met zeven ploegen aan de start, in alle categorieën behalve de M18 C4. Winst was er voor de M16 C4, J16 C4 en J16 gladde vier. Er was ook nog winst met overmacht voor de J18 gladde vier, maar deze werd niet toegekend. Er moesten vier mensen roeien voor een tellend ergometergemiddelde, dit werd echter niet vermeld waardoor de aanwezige vier jongens besloten hun twee snelste jongens te laten ergometeren. Bij de volgende wedstrijd volgt ongetwijfeld revanche.
 
(door Juliën Rühl)