MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

(met foto’s)

De W3 meisjes 16-dubbelvier, een combinatie met Die Leythe, heeft met overmacht de 47e November Vieren gewonnen: 21 seconden voor op nummer twee. Grote tegenslag was er voor de jongens-18, die met lef hadden ingeschreven tussen 27 studentenploegen in het nieuwelingenveld. Ze werden geblokkeerd door een opgelopen Vikingploeg, verloren zestien seconden, en werden vierde… op zestien seconden van nummer 1.

Doekje voor het bloeden: de winst bleef in de familie: op slag bij Nereus zaten Koen van den Herik en Jaap de Jong, vorig jaar nog juniorenwereldkampioen namens Willem III. 

Ook onze eigen W3-indoor-coach Freek Robbers haalde hard uit namens Nereus: in de dubbelvier won hij met 21 seconden voor op nummer twee. Achter hem op bankje nummer 3: Abe Wiersma, ex-W3.

Driehonderdzeventig ploegen streden mee, waarvan zevenentwintig van Willem III. Alleen De Hoop bracht meer boten op het water (33). Vorig jaar won Willem III de race over vier kilometer van de Rembrandtmolen naar De Hoop in drie nummers: de Jongens 16*, de Heren Club 4* en de Heren Veteranen-D 4*.

nov4-4

De enige winst dit jaar was voor de meisjes in de dubbelvier: Fien van Westreenen (slag), Pleun Bon, Isabel van Opzeeland, Saartje van de Wurff, met stuur August Rühl (foto boven). Maar met een mooie, dikke voorsprong.  Ook de tweede meisjes-16-ploeg – Isa Nienhaus, Anne Kooijenga, Jet Zandbergen, Charlotte Russel en stuur Sofie de Vroom – deed het goed, en werd derde. 

De meisjes-18 dubbelvier met slag Inez den Hond werd vierde.

Willem 3 veroverde zes tweede plaatsen: 

– de jongens-16-dubbelvier van slag Iannis Verstegen, achter Hemus (de andere W3-ploegen werden zesde en tiende).

nov4-3

– de dames veteranen B 4+: Laura Posthuma, Sarah Siegelaar, Annegien Kok, Pauline Heijblom, stuur Merijn van Oyen: tweede, en derde overall, in 15.40,47. (foto boven)

– Miguel Overzier, op boeg in een Skøll-dubbelvier, tweede, 13 seconden achter Triton.

– D-veteranen Jan Kees Dunning, Hans Morreau, Frans de Vos en Hans de Geus, vorig jaar winnaars, werden tweede in de 4+, in 14.11, op dertien seconden achter Beatrix.

– De G-veteranen-dubbelvier van slag Wim Kamerman werd tweede, op een halve minuut achter De Hoop/Nereus. De tweede helft van de Voortvarend-acht die zich had ingeschreven, roeide niet.

nov4-1 

– De dames-club-dubbelvier van Janneke Willemse (slag) werd tweede, in 15.24,52, zesentwintig seconden achter de winnaar. (foto boven)

 En dan het verhaal van Jorke Kooijenga, Lodewijk Tilanus, Thomas de Hertog, Ies Wiersma en stuurman August Rühl. De junioren 17/18 deden met veel bravoure mee in het zwaar bezette nieuwelingenveld, gevuld met 27 ploegen van tweede- en derdejaars studentenroeiers én voormalige WK-junioren. (foto onder)

nov4-2

In dit enorme gedrang stoomden Jorke en de zijnen koninklijk op naar voren in het veld, maar kwamen vlak na de Rozenoordburg met de bladen in elkaar met een Viking-ploeg die ze inhaalden. Ze kwamen bijna helemaal stil te liggen. Van het startverschil met Nereus (Koen en Jaap) van 27 seconden waren er toen nog maar 11 over: zestien seconden verloren door die shit. Maar: bij de loswal (Omval) was het verschil exact gelijk! En op de finish: zestien seconden verschil, zestien seconden achter Nereus. Men mag zich niet te veel verliezen in dit soort rekenwerk, maar het staat vast: deze mannen hebben voor de winst gestreden, en om de winst meegedaan.  

 

(Door Fred van Essen, foto’s Adri Middag)