MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Fien van Westreenen voert na de overwinning van de meisjes-16 dubbelvier-met op de November Vieren het Willem III-juniorenklassement aan. Drie winstpunten erbij maakt acht punten, één meer dan Inez den Hond (M18) die na de Tromp Boat Race leidde.  

 
Het juniorenklassement wordt bijgehouden door het juniorenbestuur. Dat is gekozen door de wedstrijdjunioren van Willem III, en organiseert onder andere elke maand een onderlinge gezamenlijke maaltijd, en op zijn tijd een feest. Het betreft de meisjes- en jongens 16 en meisjes- en jongens-18. Tromp Boat Race was het eerste meetpunt van het klassement, de NSRF Slotwedstrijden aan het einde van volgend zomerseizoen zijn het laatste. 
 
 

Tijdens de November Vieren zijn drie podiumplekken veroverd door de Willem III junioren:

– Eerste plaats in het meisjes zestien veld voor Willem III 1 met aan boord: Fien van Westreenen, Pleun Bon, Isabel van Opzeeland (Leythe) en Saartje van der Wurff. Met hun tijd van 14.52,16 waren ze sneller dan het meisjes-18-veld (14.55,76), maar daar krijgen ze onder het geldende reglement geen extra punten voor. (3 p.)

– Tweede plaats in het jongens zestien veld voor Willem III 1 met aan boord: Iannes Verstegen, Olivier de Boer, Bouke Hoekstra en Thomas Markhorst. (2 p.)

– Derde plaats in het meisjes zestien veld voor Willem III 2 met aan boord: Isa Nienhaus, Anne Kooijenga, Jet Zandbergen en Charlotte Russel. (1 p.)

Een overwinning: 3 punten, tweede plaats: 2 punten, derde: 1 punt. De punten worden verdeeld aan de hand van de officiële wedstrijduitslag, dus eventuele tijdstraffen tellen mee. Vooralsnog zijn er maximaal drie punten per wedstrijd te verdienen, het juniorenbestuur beraadt zich er nog over extra punten te geven als een ploeg in meerdere velden de snelste is.
 
 
Het klassement na Tromp en November Vieren:
 
 
w3juniorenklassemnov2016
 
 
 
Het Jeugdbestuur bestaat uit: Aaf Vos (voorzitter), Lodewijk Tilanus, August Rühl, Jorke Kooijenga, Olivier de Boer en Anna Woudenberg. Anna gaat vanaf kerst het bestuur verlaten en zal dan vervangen worden.
 
(Door Fred van Essen, informatie en beeld August Rühl).