MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

2016-11-08-photo-00000542-2

Dat Freek Robbers en Abe Wiersma wonnen, zondag op de November Vieren, hadden we al gemeld. Hierbij het plaatje: op het laatste eind van vier kilometer naar De Hoop, de uitputting nabij, met hun boegen Robert Vicic en Michiel Oyen, en stuurvrouw Dieuwke Fetter onzichtbaar in het vooronder.

Twaalf minuten, 22 seconden en één tiende was de tijd, meer dan 21 seconden voor op nummer twee, een combinatie waar het halve studentenland voor bij elkaar was geveegd: Njord/Phocas/Okeanos/Laga/Proteus. Die finishten in 12.43,30. Vijf seconden later was Nereus 2 al binnen; overmacht van Nereus op dit nummer.

Abe (22), oud-junior van Willem III,  won in augustus brons in de dubbeltwee op het WK onder 23 in Rotterdam (met Amos Keijser).   

Freek (25), de indoor-coach van Willem 3 op woensdagavonden, zat  op slag toen zijn Nereus-acht in maart op de 750 meter van de Heineken Vierkamp de Holland Acht versloeg. Twee maanden later, op de Bosbaan, tijdens de Hollandia, kwam de acht maar 0,8 seconde tekort op de Holland Acht.

Freek won met Nereus in juli tegen Leander de finale om de Ladies Plate op Henley Royal Regatta, maar werd gediskwalificeerd door een partijdige kamprechter (met Leander-stropdas). Het verhaal: coach Diederik Simon had een gebaar gemaakt naar zijn ploeg om meer stuurboord te houden, zoals de kamprechter deed.

Zondag, op de November Vieren, was er niets meer aan te houden.

(Foto Rob Robbers, tekst Fred van Essen)