MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Een veld van 37 C-boten en wherry’s finisht vanmiddag op Willem III in de klassieker Abcoude-Amsterdam. De weersverwachting: 15 graden, zwakke noordenwind, geen regen, goede kans op zon. Start aan het Abcoudermeer om 14 uur, aankomsten vanaf kwart voor drie tot rond half vier aan de Landtong. Bar open tot half zeven.

Nereus en Skøll meldden ná woensdagavond nog samen zestien boten aan, een geweldige injectie voor de wedstrijd, die op 37 boten kwam.

De Willem III-combinatie met  Jorke Kooijenga, slag van de Junioren Holland Acht, en stuurman Nathan Frenkel koos op de valreep voor de dubbel-C-vier in plaats van de C4+. Eerder deed een RIC-ploeg hetzelfde, waardoor er nu tien ploegen uitkomen in de C4+, en van drie in de C4x.

De vrouwen varen in de dubbel-C-vier met vijf boten, in de dubbel-C2 met vier.

Bij de dubbelwherry’s met rolbankje staat het veld op zeven: vier mannenploegen en drie mixed.

Vier deelnemers in de C1.

Willem III’ers Frank Nieuwenhuis en Bastiaan Schoof blijven in de dubbel-C2 zonder tegenstanders en varen hun race tegen de klok alleen.

Hetzelfde geldt voor de na-inschrijvers in de C2+ van Nereus, onder wie Lex van den Herik, in augustus wereldkampioen in de acht op het WK onder 23.

Het honderdjarige hoofdnummer, de vastebanken-wherry’s, vervalt bij gebrek aan inschrijvingen.

Skøll stuurt vandaag de grootste afvaardiging: elf ploegen inclusief combinaties, gevolgd door RIC met negen, en De Hoop en Nereus met zes. Willem III heeft vertegenwoordigers in twee ploegen.

WEER

De weersverwachting staat sinds vanmorgen op: 15 graden bij windkracht 2 uit het noorden. Geen regen.

Start van de wedstrijd: 14 uur aan het Abcoudermeer. Borrel na op Willem III, prijsuitreiking in de sociëteit. Bar open tot half zeven.

Zie ook: www.cvw.adriaan.org.