MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

W3-junioren nemen het tijdens de November Vieren volgende week zondag op tegen de studentenclubs in het ijzersterk bezette Nieuwelingen 4+. In totaal doen er zevenentwintig Willem III-ploegen mee aan de wedstrijd. Voor stuurlieden wordt het extra moeilijk: over het hele parcours blijft aan bakboord een strook open voor motorboten.

Vorig jaar won Willem III de race over vier kilometer van de Rembrandtmolen naar De Hoop in drie nummers: de Jongens 16* (Valentijn Sohier c.s.), de Heren Club 4* en de Heren Veteranen-D 4* (Morreau/Dunning/De Vos/De Geus). Dit jaar lijkt de inschrijving met 27 ploegen minstens zo sterk: zeven juniorenteams (drie meisjes-, vier jongens-), zeventien veteranenploegen (zeven dames-, tien heren-) en een club 4*. Miguel Overzier roeit mee in een Skøll-overgangsdubbelvier.

Een boot met enkele van onze beste junioren-jongens roeit mee bij de senioren. Jorke Kooijenga, Lodewijk Tilanus, Thomas de Hertog, Ies Wiersma en stuurman August Rühl gaan de strijd aan met de studentenploegen in het dichtbevolkte Nieuwelingen 4+-veld: 28 inschrijvingen, van Aegir tot Nereus en van Gyas tot Skøll.

Veteranen Morreau, Dunning, De Vos en De Geus proberen hun overwinning van vorig jaar te herhalen in de dubbel-4.

In de 4+ doet dit jaar de in tweeën gedeelde Voortvarend-acht mee. Vier van de mannen wonnen vorige week de Tromp Boat Race in de veteranenklasse 65-plus.

Waternet heeft geen toestemming gegeven tot volledige stremming van het scheepvaartverkeer: over het volle wedstrijdtraject, van de Grote Bocht tot de Ceintuurbaanbrug, blijft aan de westoever een strook van dertien meter breed toegankelijk voor schepen tot twintig meter.  De laatste 750, de flessenhals van Nereus naar de finish toe, was vorig jaar al versmald ten behoeve van motorboten.

Er doen 370 ploegen mee. Er wordt gestart in drie blokken, vanaf 9.30 uur. Vaarpauzes tussen 12 en 13, en tussen 14.30 en 15.30 uur.  De loting is donderdagavond.

 

(door Fred van Essen)