MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

De gouden generatie Holland Acht-junioren drukte afgelopen weekeinde zijn stempel op de Head of the Charles in Boston. Simon van Dorp (W3) won met de acht van Washington University, Maarten Hurkmans (Hemus) werd tweede met California, en onze Max Ponsen vijfde, op slag bij Boston University.

Max, Simon en Maarten wonnen in augustus in Rotterdam voor Nederland het WK onder 23 in de acht, en nu roeien ze weer voor hun Amerikaanse universiteiten, die hen als junior hebben gescout en naar de VS gelokt met studiebeurzen. Simon van Dorp won de drie mijl lange wedstrijd – op veertig meter na vijf kilometer – in 14.40, twaalf seconden voor de acht van Maarten Hurkmans, en 29 voor die van Max Ponsen.

The Head of the Charles is de grootste roeiwedstrijd ter wereld. Er deden 2256 boten mee, van 820 verenigingen: achten, vieren, tweeën en skiffs, verdeeld over 52 nummers. In de Men’s Championship Eights streden 26 zware achten.

Het niveau was hoog: een speciaal geformeerde acht met allemaal wereld- en olympische kampioenen – Mahe Drysdale, Olaf Tufte, Damir Martin, Alan Campbell – werd zevende, achter de Ponsen-acht.

Gouden junior in Rio Bart Roovers werd als slag van de University of Pennsylvania 26e en laatste in het achten-hoofdnummer, na een tijdstraf. Normaal gesproken roeit in de Penn-acht ook onze Roel van Broekhuizen, maar hij kon niet meedoen vanwege een rugblessure.

Lees verder op nlroei.nl

 

(door Fred van Essen)