MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

De Junioren Holland Acht is er niet in geslaagd het WK-succes van de afgelopen jaren te herhalen. De acht, met Willem III’er Jorke Kooijenga op slag, eindigde vanmiddag als laatste in de finale van het WK in Rotterdam.

De acht veroverde in juli nog zilver op het EK in Litouwen, achter Duitsland. Dit keer lagen onze jongens op 500 meter al ruim achteraan in het veld, op anderhalve lengte van de leidende Duitsers. Na een bloedstollend kop-aan-kopgevecht met de Amerikanen, om en om sprintend over de hele laatste kilometer, won de Duitse acht in 5.38,58. De VS volgde op drie honderdste: 5.38,61. Groot Brittannië haalde brons (5.43,25). De Nederlandse acht kwam 21 seconden na de winnaar als laatste binnen.
Het ruwe water van de Willem Alexanderbaan beïnvloedde de wedstrijden. Door de golven en opspattend water werd her en der een snoek geslagen, waardoor in drie finales een ploeg zichzelf kansloos zag worden.
NAOMI
Naomi Visser van Willem III, op twee in de vier-zonder, eindigde haar toernooi als vierde in de B-finale. Zaterdag werd de vier vierde in de halve finale en was daardoor uitgeschakeld voor een plek bij de eerste zes.
DUBBELVIER
Clubgenoten Lodewijk Tilanus en Thomas Hogeboom werden in de dubbelvier vijfde in hun kwartfinale, roeiden vandaag de C-finale en werden daarin zesde.
Skiffeur Bram Schwarz van Het Spaarne, vorig jaar slag van de gouden Junioren Holland Acht in Rio, lukte het als skiffeur niet om op de woelige Alexanderbaan de A-finale te bereiken. In juli won hij zilver op het EK in Litouwen, op twee seconden van winnaar Armandas Kelmelis. Vandaag werd Bram vierde in de B-finale. Kelmelis won goud.