MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Tussen 23 april en 15 oktober organiseren de Amsterdamse burgerroeiverenigingen regiowedstrijden.

Er worden vijf wedstrijden gehouden, door elke roeivereniging een: drie op de Amstel, een op het Noorder Amstelkanaal en een op de Bosbaan. Hieronder meer informatie.

Afstand:
De afstand die geroeid moet worden varieert per vereniging waar de wedstrijd plaats vindt. De afstanden zijn minimaal 500, maximaal 1.000 meter. De vereniging bepaalt of er gekeerd moet worden tijdens de wedstrijd rond een keerboei of dat de afstand in een rechte lijn afgelegd dient te worden.
Soort wedstrijd: In de meeste gevallen zullen twee boten tegelijkertijd naast elkaar starten. In een enkel geval starten de boten met een korte tijdsspanne ertussen.
Aantal wedstrijden per dag: Elke ploeg roeit de afstand twee keer: een keer in de ene baan, een keer in de andere baan.
Boten en teams: Er wordt gevaren in de volgende boottypes: C2x+, C4x+ en 4x+ Dames, heren en mix, alleen leden van burgerroeiverenigingen. Teams van studentenverenigingen zijn van de wedstrijd uitgesloten.
Kleding: Het is verplicht te roeien In wedstrijdtenue van de vereniging waar men roeit.
Inschrijven: De inschrijving moet voor elke wedstrijd opnieuw gebeuren en dient een week van tevoren binnen te zijn, zie de wedstrijden en aanmeldadressen hieronder. Vermeld bij inschrijving de ploegleden, hun geboortejaar en het boottype.
Kosten: De kosten per persoon zijn 5 euro, te voldoen op de dag van de wedstrijd zelf bij het wedstrijdsecretariaat. Wie wordt de winnaar: Per regiowedstrijd is er één overall winnaar per categorie. Per meegedane wedstrijd worden extra punten toegekend voor de finale op de Bosbaan. De ploeg moet tenminste 50% zelfde roeiers hebben bij iedere wedstrijd om punten te halen voor de finale.
Prijs: Taart voor de winnende ploeg, bij de finale op de Bosbaan een blik.
De wedstrijden en opgeven:
23 april Willem III ledencommissaris@willem3.nl
21 mei RIC regioroeien@ricamsterdam.nl
11 juni Poseidon roeien@rzvposeidon.nl
3 juli De Amstel instructie@amstelroei.nl
8 oktober De Hoop regioroeien@karzvdehoop.nl