MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

SeneffeIn het weekend van 19 en 20 maart is een zeer select gezelschap senior-B roeiers naar het altijd gezellig Seneffe in Wallonië afgereisd. Niet alleen om aan de drukte van de Head of the River te ontsnappen, maar ook om daar mee te doen aan de Têtes de Rivière de Seneffe: een 6 kilometer lange race die, in tegenstelling tot onze eigen Head, vooral in de kleinere nummers wordt gevaren. Koen en ik deden mee in de twee zonder stuurman, Simon in zijn skiff, en Rick en Ruben (niet Willem-III’ers die wel met ons meetrainen) voeren ook in een twee-zonder.
Toen Willem Jan enige tijd geleden opperde om naar Seneffe te gaan, leek ons dit wel een goed idee. Helaas konden we geen acht samenstellen voor de Head omdat we geen boot hadden. Door wijzigingen in het programma zaten de junioren, senioren en dames veteranen dit jaar in hetzelfde blok. Voor de junioren heeft Roeigoed gelukkig nog wel een boot beschikbaar kunnen stellen. De zoektocht naar een boot voor SB hebben we uiteindelijk gestaakt. Seneffe leek ons een mooi alternatief. Bovendien trainen we al de hele winter in de kleine boten en was dit een goede kans om onszelf op de proef te stellen. Dit was in Nederland nog niet gebeurd omdat alle winterwedstrijden waar we aan mee wilden doen werden afgelast wegens slechte weersomstandigheden.
Daarbuiten zwoer Willem Jan erop dat het in Seneffe altijd mooi weer was! Hoewel Paul, een toch zeer betrouwbare bron, dit krachtig tegensprak, bleek Willem Jan gelijk te hebben! Het was daadwerkelijk prachtig weer en de roeiomstandigheden waren perfect. Wat echter minder prachtig was, was de omgeving: aan weerszijden van het kanaal stonden gaswinning-centrales. Inclusief onophoudelijk brandende fakkels! Het was het mooiste industriepark waar ik ooit geroeid heb!
Al met al, een mooi weekend. We hebben nog gewonnen ook!

Jaap de Jong