MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Een dezer dagen valt weer clubblad De Landtong in uw bus. Een themanummer is het niet maar aan de overwinning van de Jonge Holland Acht (met ruime Willem III vertegenwoordiging) wilden we niet licht voorbijgaan: een terugblik van Paul Hartog, een portretinterview met coach Willem Jan de Widt en een poster van de ploeg (foto: Anja van den Herik).

World Rowing Junior Championships

Maar geen special want er heeft meer plaats op Willem III. Wim Kamerman verdiept zich in de kunst van het betere stuurmanschap (‘De besten… staan niet op de wal’); we ontdekken het keurige kleedkastje van een dame; we lezen over hoe het is om met honderden roeiers langs reusachtige zeilschepen te roeien (Sail 2015); we komen erachter hoe twee leden (Francis en Vincent) naar de vereniging kijken in Wij Willem III en in het redactioneel wordt stilgestaan bij… het nieuwe hek: ‘[purehtml][span style=”font-family:Times New Roman, sans-serif”]De vrouw en haar kinderen zal ik op de landtong moeten missen. Missen? Ja, want hoe lastig zij het me ook maakte, ze dwong me ook een belangrijke keuze te maken (…) Maar nu hoeft het niet meer – nadenken, opkomen voor je principes. Het hek zal voortaan iedere discussies met vreemden uitsluiten. Hek dicht! Klaar![/span][/purehtml]’

Met vriendelijke groet,
(de medewerkers van) De Landtong

PS. Valt het u zwaar een keuze te maken tussen lezen en sporten, denk dan aan de woorden van Winston Churchill: ‘Whenever the thought of sports occur to me, I lie down till it’s over.’