MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

De Jeugdhead, Tweehead en Skiffhead zijn afgelopen weekend onder pittige weersomstandigheden verroeid. Het was nat, koud en winderig – zondag was de wind zelfs dusdanig hard dat het laatste blok is afgelast. De dames en heren junioren (M18/J18) konden daarom helaas niet starten. Maar door de roeisters en roeiers van Willem III die wel konden starten is dit jaar weer goed gepresteerd. Twee van hen hebben zelfs op beide dagen gescoord!

Zo is daar Esther Koolstra die in de 2x met Hannah van Westreenen, alsook in de skiff heeft gewonnen in het M16 veld. De tweede plek in de M16 2x was trouwens óók voor Willem III roeisters – die plek werd opgeëist door Florentine de Boer en Tamar van Alten. In het LVG1x veld heeft Hans Splinter wederom de titel gepakt, en samen met Jan Willem Zijlker wist hij ook nog blik te trekken in het VF2x veld.

En dan was daar Marijke Zeekant, die alweer het complete dames veteranen veld volledig heeft aangeveegd – terwijl ze dit jaar ondertussen alweer in het DVE1x veld startte! De eerst volgende roeister volgde op 35 seconden en dat was een was DVA1x roeister… grote klasse!

Verder hebben de heren Just Ponsen, Jort-Jan van Revenberg, Thomas Markhorst, Olivier de Boer en Valentijn Sohier (stuur) in het J14 4* gewonnen, met een mooie voorsprong van 19 seconden op de nummer 2. Goed gedaan mannen! En last but not least: in het Mix TA 2x veld heeft Esther van der Loos, samen met Corné de Koning van Scaldis, gewonnen van de andere Mix TA 2x boot met een Willem III roeister, Paula List.