MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Afgelopen weekend is de Head of the River weer verroeid, verspreid over 2 dagen. Op zaterdag heeft de ploeg van Angelika de Hoog blik getrokken in het nieuw uitgeschreven Mix Club8+ veld, onder wat onrustige en frisse weersomstandigheden. De ‘equipe grise’ van Wim Kamerman behaalde een mooie tweede plek in het HVG8+ veld.

De stralende zondag werd bekroond met wederom een prachtige “clean sweep” van de Compaan 8 in het DV8+ veld, chapeau! In het 1e divisie heren 8+ veld deden ook 2 ploegen mee met Willem III roeiers, maar die zijn jammer genoeg in de problemen gekomen. Bij de Skøll-combi (met Tim en andere lichte toproeiers) brak het roertje af toen ze ter hoogte van Willem III de Junioren Holland Acht van Willem-Jan (met daarin Koen, Jaap, Simon en Michiel) aan het inhalen waren. Een aanvaring was het gevolg. De junioren probeerden daarna de wedstrijd nog te redden, maar werden vervolgens onhandig ingehaald door de Theta/Vidar combi en eindigden als laatsten, maar wel nog met een -gezien de omstandigheden- prima tijd van 25:10.

Compaan 8 tijdens de race

Verder hebben de meiden Tamar, Florentine, Esther en Hannah met stuur August op het nippertje naast het blik gegrepen in het M16 4* veld en hebben de heren Puls, Groen, Engels en Postema, onder leiding van Joyce Göttgens nog een strakke 3e plek behaald in een pittig HCl4* veld.

Het was dus een heerlijk zonnig begin van de lente met mooie prestaties van onze roeiers en roeisters! Voor degenen die er niet bij waren – en voor de anderen die nog even willen terugkijken – er staat een filmpje online met beelden  van de wedstrijd en onze vereniging vanuit de lucht op YouTube.