MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Het nieuwe seizoen is weer begonnen!

Afgelopen weekend is het nieuwe roei-jaar ingeluid met de opening van het wedstrijdseizoen op zaterdag en de O’wee op zondag. Daarnaast zijn ook onze ‘internationals’ in het zonnetje gezet en zijn er 2 nieuwe boten gedoopt.

Zaterdag 6 september zat de zaal bij Willem III vol met jonge roeiers en hun ouders om van onze hoofdcoach, Paul Hartog, te horen hoe het komende jaar er uit gaat zien. Men moest ook kiezen: wedstrijdroeien of regioroeien. Maar liefst 42 roeiers en roeisters hebben zich opgegeven om komend jaar te gaan wedstrijdroeien! De meeste van onze toppers van afgelopen jaar zijn ook nu weer van de partij, dus dat belooft veel goeds! Daarnaast zijn er ook weer veel jonge roeiers die gaan regioroeien; net wat minder intensief en een uitstekende manier om leuke wedstrijden te doen en je techniek te verbeteren.

Willem III
Zaterdag zijn er ook twee nieuwe boten gedoopt: een paraskiff en een nieuwe coach-boot. De nieuwe paraskiff draagt de naam “Martin”, vernoemd naar Martin Lauriks, coach en samen met Paul een van de drijvende krachten achter het Paralympisch Talentcentrum hier op Willem III, en zelf ook oud-paralympiër.  De boot werd met een mooie speech gedoopt door Paul en door Sjaan Quirijns ritueel ingeroeid. Daarna werd ook de nieuwe coachboot gedoopt. Nadat de oude catamaran verloren was gegaan door brandstichting is er een nieuwe catamaran aangeschaft om, met zo min mogelijk golven, onze ploegen van dichtbij te kunnen coachen en filmen. Dit is ondertussen alweer de derde coachboot: de eerste was een teakhouten boot van 6,5 meter mer de welluidende naam “Willem III”, speciaal voor onze vereniging gebouwd in 1935.

 

O’wee 2014

Op zondag zijn onder zonnige omstandigheden de onderlinge wedstrijden weer verroeid. De opkomst was helaas wat mager, maar door een grote opkomst van de jeugd was de stemming uitstekend.  Er werden wedstrijden geroeid in drie categorieën: C4*,C2x en C1x. De ploegen waren samengesteld uit dames en heren, jong en oud, alles door elkaar. En tegen elkaar. In de ene boot voer onze Commissaris Sociëteit voor spek en bonen mee met de riemen in de lucht om de boot, voorgeslagen door Tim Heijbrock, niet af te remmen. Tijdens een andere wedstrijden verloren dames op leeftijd van jongens van zestien, die op hun beurt weer werden verslagen door veteranen van 2 keer hun lengte. Met andere woorden: het was een sportieve en vooral gezellige dag.

Tussen de wedstrijden door werden ook onze ‘internationals’ geëerd. Voor hun geweldige zilveren plak op de Junioren WK: Max Ponsen, Roel van Broekhuizen, Simon van Dorp, Koen van den Herik, Jaap de Jong en stuurman Just Ponsen (zilver in de 8). Ook Fanny Bon en Lex van den Herik hebben op de JWK bijzondere prestaties geleverd. Floor van Lieshout, To Wiersma, Michiel Mantel en Floris de Widt, voor hun prachtige resultaten op de Coupe de la Jeunesse afgelopen zomer. En natuurlijk Tim Heijbrock, Meindert Klem en Sjaan Quirijns voor hun sterke prestaties op de WK op de Bosbaan van 2 weken geleden. Maar die geweldige resultaten kunnen niet worden behaald zonder geweldige coaches; daarom werden Willem Jan de Widt en Paul Hartog ook extra in het zonnetje gezet, waarbij Willem Jan voor zijn tomeloze en zeer succesvolle inzet ook tot lid van verdienste is benoemd.

O'wee 2014

De O’wee was dit jaar voor de 14e keer door Paul georganiseerd, met hulp van het jeugdbestuur. Hij draagt het stokje nu over aan het jeugdbestuur, dat de O’wee 2015 zal gaan organiseren.

Al met al een zeer geslaagd weekend.