MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Foto

De Jongens-Holland Acht, met aan boord vijf roeiers plus stuurman van Willem III, heeft zondagmiddag onder zware omstandigheden met harde tegenwind zilver gewonnen op het junioren-WK in Hamburg.

Vóór Italië, Groot-Brittannië, Frankrijk en Spanje. Alleen de Duitsers waren sneller: 7.40,0 om 7.42,7.

Een geweldige prestatie van onze junioren Roel van Broekhuizen, Jaap de Jong, Koen van den Herik, Simon van Dorp, Max Ponsen (slag), Just Ponsen (stuur) en hun teamgenoten Jeroen Oortwijn (Die Leythe), Maarten Hurkmans (Hemus) en Melvin Twellaar (De Hunze). En wat een topwerk van de coaches Willem Jan de Widt en Paul Hartog, ook al Willem III’ers.

Lex van den Herik die op het laatste moment uit de acht naar de dubbel vier werd verplaatst werd in een groot veld van 27 landen knap zesde.
Zowel Lex als Fanny, hebben eerst een aantal voorrondes moeten doorkomen om uiteindelijk in de finale te komen. Helaas werd de finale dag beïnvloed door moeilijke omstandigheden met schuine tegenwind. Zowel Lex als Fanny lagen op de meest ongunstige baan.

In de meisjes dubbelvier werd Fanny Bon knap vierde, van de 15 landen die meededen.

Op de Coupe de la Jeunesse, hebben Floor van Lieshout en To Wiersma op zaterdag de vijfde en op zondag de vierde plaats gehaald (vlak achter brons) in de vier zonder. Michiel Mantel, Floris de Widt roeiden in de acht op zaterdag naar de tweede plek, ZILVER en zondag werden zij net derde BRONS. Met hierbij als caoch van de meisjes vier Wulf Beckman.

Resultaten waar we trots op mogen zijn. Junioren en Coaches nu even uitrusten voor het volgend seizoen. En als U al deze junioren en coaches persoonlijk wilt feliciteren: Kom naar de onderlinge op 7 september.

Vanaf 24 augustus begint de senioren WK op de Bosbaan.
Meindert Klem roeit in de dubbel vier.
Tim Heijbrock roeit in de lichte mannen vier zonder.
En Sjaan Quirijns doet mee bij het aangepast roeien.