MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Willem lll heeft de volgende oproep gekregen, deelname van een Willem  lll ploeg voorafgaand aan de opening van de WK roeien. We zijn op zoek naar ploegen die mee willen doen met een tocht, per  roeier betaal je 25 euro voor het goed doel (de 200 euro sponsoring is  niet noodzakelijk). En we zijn op zoek naar iemand die in Willem lll  tenue met een Willem lll riem bij de erehaag wil staan op het  Museumplein. Graag reacties naar voorzitter@willem3.nl

Op 23 augustus 2014 opent het WK roeien in Amsterdam.

 

Voorafgaand aan de openingsceremonie, op het Museumplein in Amsterdam, vindt een bijzondere roeitocht plaats waar ook leden van alle roeiverenigingen in Nederland aan mee kunnen doen. De tocht gaat van  een Amsterdamse roeivereniging naar Ouderkerk aan de Amstel en via De  Hoop  terug naar de locatie van vertrek. Zo roei je een ronde. De naam van de tocht is de “Kidney Row” en wordt in 2014 voor het eerst georganiseerd.

Iedere vereniging mag één roeiploeg (als onderdeel van de in te  schrijven ploegen) aanwijzen om de eigen vereniging te  vertegenwoordigen bij de WK-ceremonie. Deze ploeg roeit in een 4+ en  gaat als onderdeel van de roeitocht óók naar R.V. de Amstel om één  roeier uit te wisselen. Deze roeier mag namens de eigen vereniging met  een verenigingsriem op het Museumplein in verenigingstenue deel uit  maken van de erehaag van riemen. Deze haag is uniek en wordt gemaakt  door de Nederlandse verenigingen voor de deelnemers aan het WK en genodigden.  De andere boten, die niet direct hun vereniging vertegenwoordigen varen direct terug naar de vereniging waarbij ze in de boot zijn gestapt.

De roeitocht is verbonden aan een goed doel: de Nierstichtig.  Elke  deelnemer betaalt 25 euro inschrijfgeld en per deelnemende boot wordt  minimaal een sponsorbedrag van 200 euro bijgedragen aan de ontwikkeling  an een wereldwijde innovatie: de draagbare kustnier. Zie www.nierstichting.nl/kidneyrow

Dit sponsorbedrag komt volledig ten goede aan de Nierstichting. De  kosten voor het evenement worden betaald uit het inschrijfgeld en uit  de opbrengsten van bedrijfsboten.

Na afloop is er een centrale borrel bij De Hoopaan de Weesperzijde.   Andere verenigingen in Amsterdam (waar bijvoorbeeld boten kunnen  worden geleend) openen hun deuren ook.

Samenvattend

 

·Wanneer: 23 augustus 2014.

·Tijd: vanaf 14:00 uur start via een nader te bepalen schema.

·Hoe kom ik aan een boot? Lenen van een Amsterdamse roeivereniging of

eigen transport.

·Welke boot? Dat mag ieder type zijn, maar de verenigingsploeg voor de

WK-ceremonie heeft een 4+.

·Inschrijven via de volgende link:

_http://actie.nierstichting.nl/kidneyrowteam_

·De bijdrage aan de draagbare kunstnier: minimaal ? 200 per boot  (bijeen te brengen via vriende, familie, werkgevers, etc.). Dit bedrag is wel een voorwaarde voor definitieve deelname.

·Waar gaat mijn sponsorbijdrage heen? In zijn geheel naar de Nierstichting.

·Welke kosten worden er gemaakt? Kosten zitten met name in  promotionele activiteiten (werving, een website, drukwerk), de werving  van sponsors, een stukje entertainment, de vergunning, etc.

We rekenen op jullie enthousiasme en deelname!