MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

De J18-1x is een spannende wedstrijd waarbij Ies Wiersma de hele tijd een beetje inliep op Siemen Veenstra van Basler en daarna loopt Simen weer uit. Maar in de allerlaatste meters duwt Ies Wiersma zijn puntje voor de roeier van Basler. Uit eindelijk wordt Wietse Morreau derde.

De finale van de M18- 1x is de meest bizarre wedstrijd van het weekend. Fien van Westreenen ligt bijna de hele wedstrijd voor maar wordt op het laatst ingehaald door Lisa Bruijnincx van Gouda. Die slaat vervolgens een snoek. Dan lijkt Fien te gaan winnen maar dan slaat ook Fien een snoek en slaat om. Uiteindelijk wint Femke Paulis van Salland. En komt Fien half zwemmend als derde over de finish. Ik denk dat ze de eerste roeister is die derde op een NK wordt ondanks dat ze is omgeslagen tijdens de wedstrijd.

© Merijn Soeters – www.merijnsoeters.com

Cas Simons en Timo van Helvoort varen een zeer strakke race in het J18-2x veld. Na de start roeien ze zeer degelijk op een tweede plaats achter het Spaarne om ze vervolgens in te halen en de race winnend af te sluiten