MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Onze junioren strijden vandaag en morgen op de Bosbaan om het Nederlands Kampioenschap Junioren in tweeën, vieren en in de acht. Onze senioren verschijnen aan de start van de ARB, die gelijktijdig wordt gehouden. In alle leeftijdscategorieën heeft Willem III sterke kandidaten voor de overwinning. Bij elkaar gaan veertig ploegen met Willem III’ers over de baan.

Twee Jongens 16 2x-ploegen van W3 wonnen vanmiddag beide hun voorwedstrijd. De combinatie van W3 met De Hertog werd derde.

Max Roell werd vanmorgen derde in zijn heat van de Jongens 18-skiff.  Ies Wiersma won zijn heat, en verwees in die wedstrijd Marten Steketee naar de tweede plaats.

Lotte Pronk werd tweede in de finale Gevorderden-skiff, op 2 seconden achter Skadi. Benita de Man van het Project Tokyo 2020′, en ook lid van W3, werd 4e.

Junioren-NK-finales:

Om 15.29 uur: Finale M 18 dubbelvier (geen voorwedstrijd). Hierin twee Willem III-combinaties. Een boot met aan boord Naomi Visser neemt het op tegen een Gouda/Willem III-combi met Aaf Vos, Inez den Hond en Saartje van der Wurff.

15.39 uur: Finale Meisjes 16-dubbelvier (geen voorwedstrijd). Met twee WIII- combinaties in de race: W III/Amstel-combinatie van Jet Zandbergen, Charlotte Russel en Anne Kooijenga tegen de W III/Maas-combinatie met Fien van Westreenen en Pleun Bon. Fien won eind april op het NK-skiff zilver, Pleun werd vierde.

17.14 uur: Finale Jongens 18-dubbelvier. Twee ploegen: W3/Amstel met Floris Klein Obbink en Max Roell, en Maas/W3 met Lodewijk Tilanus.

17.24 uur: Finale Jongens 16-dubbelvier. Twee Willem III-ploegen in de race: Olivier de Boer, Bouke Hoekstra, Willem Stoop en Jaap Worm, en een combinatie W III/Hertog, met Cas Simons, David van Velden en David Verboom. David van Velden won eind april zilver op het NK-skiff.

ARB Finales zaterdag:

Finale Dames 4-, 14.04 uur : Marleen Verburgh werd in haar Skadi-combinatie 2e , achter een Skøll-combi. Hermijntje Drenth werd in haar combinatie derde.

De vier van Marleen won vorige week brons op het EK in Tsjechië.

15.54 uur: Gevorderden skiff: Miguel Overzier (2e in voorwedstrijd).

17.54 uur: Beginners dubbeltwee, met opnieuw Miguel Overzier, op boeg bij Ies Wiersma.

NK-finales zondag:

14.42 uur: M 18 dubbeltwee, 14.52 uur: M 16 dubbeltwee, 16.06 uur: J 18 dubbeltwee, J 16 dubbeltwee. Plaatsingen nog niet bekend.

18.03 uur: finale M 16 8+. Geplaatst: W3-combi met Fien van Westreenen op slag, en zeven roeisters van De Maas en Die Leythe. Ook in de finle een W3/Amstel-combi, met Rosemarijn Luteijn en Lauren den Hertog.

18.38 uur: finale Junioren Holland Acht, zonder voorwedstrijd geplaatst, met Willem III’ers Marten Steketee, Floris Klein Obbink en Max Roell.

18.43 uur, finale M18 8+. Geplaatst, van W3: Inez den Hond, Naomi Visser.

ARB zondag:

Marleen Verburgh vaart zondag in het tweezonder-veld met Annemarie Bernhard van Orca op slag (voorwedstrijd, 11.18 uur), en komt daarin ook weer Hermijntje Drenth tegen, die met Kyra de Vries van Orca op boeg vaart.

Vanaf half twee de wedstrijden van de Jongens 14 en Meisjes 14 in de skiff.

18.28 uur: Finale Dames Elite-acht (geen voorwedstrijd): Silvia-combinatie, met W III-lid Hermijntje Drenth. De acht strijdt tegen twee Nereus-boten en een van Laga.

Thomas de Hertog start in de jonge KNRB-Elite-acht. Thomas haalde op het eerdere junioren-NK in de Jongens 18 tweezonder zilver, met Lodewijk Tilanus.

De volledige loting en uitslagen via: NK Jr en ARB.