mei 23 2017
Op het junioren-EK in het Duitse Krefeld deden afgelopen weekeinde vier Nederlandse ploegen mee, met twee roeiers van Willem III: Naomi Visser en Thomas de Hertog.

Naomi Visser (op twee) werd samen met Femke van der Vliet (Viking), Ilse Feenstra (De Maas) en Femke Paulis (Salland) zesde in de finale.
Thomas de Hertog, hierboven op 4 in de Junioren Holland Acht op het EK, werd vijfde, in 6.06,52, iets minder dan acht seconden achterstand op winnaar Rusland (5.58, 72). Roemeniƫ won zilver, Duitsland brons, Frankrijk werd vierde en Wit-Rusland laatste.
De enige Nederlandse medaille werd gewonnen door Isabel van Opzeeland (Die Leythe, Iris), die als zestienjarige met twee jaar roeiervaring het brons won in de skiff, achter Duitsland (goud) en Frankrijk (zilver).

(foto’s Ellen de Monchy)

Sorry, the comment form is closed at this time.