MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Ook de Jongens 18 van Willem III in de C4* hebben tijdens de Jeugdhead hun wedstrijd gewonnen. In 9.04,5 kwamen Joost van Asperen, Hidde Lycklama, Yme Meruma, Timo van Helvoort en stuurvouw Esther Kooistra door de finish bij De Hoop. Ze bleven nummer twee ruim elf seconden voor. De coaches Herman Boelen en Wulf Beckmann wijzen er met trots op, dat deze ploeg in het veld Jongens 18 uitkwam, maar dat twee roeiers pas 14 en 15 jaar zijn. En ze zijn pas vorig jaar augustus/september begonnen met roeien. Stuurvrouw Esther Kooistra is inmiddels uitgegroeid tot een ervaren stuurvrouw en heeft al meerdere overwinningen op haar naam.

Het resultaat van de ploeg ontsnapte aan de aandacht in de uitslagen. De wedstrijd over 2,5 kilometer telde 17 velden, meisjes en jongens tussen 12 en 18 jaar.

Willem III won vier nummers – J12 C4*, M 16 C4*, M16 2X en J 18 C4*. De winnaars van de M 16 2x, Fien van Westreenen en Pleun Bon (coach Jet Rutgers), deden zondag ook mee aan de Skiffhead: Fien won, Pleun werd derde.