MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Simon van Dorp heeft in zijn skiff gisteren goud gewonnen tijdens World Cup II in Luzern. In de onderlinge titanen strijd met Wereldkampioen Oliver Zeidler trok hij uiteindelijk aan het langste eind. Simon bouwde zijn race goed op en bleef in het begin de altijd hard startende Duitser op de hielen zitten. Bij de 1500 meter plaatste hij zijn aanval en ging er in de eindsprint met de overwinning vandoor.

Ook Ralf Rienks en Jacob van de Kerkhoff in de Holland 8+ moesten het van hun eindsprint hebben. Na een wat trage start kwam de acht bij de 1000 meter goed op stoom en zette de achtervolging in op de Engelsen en Amerikanen. Echter de baan was net iets tekort om nog voor het goud mee te strijden en uiteindelijk werden ze 3e (Brons).

Rik Rienks in de vierzonder moest genoegen nemen met een zesde plek en David Zeelenberg werd 3e in de B-Finale.

Team NL deed zeer goede zaken in Luzern, met 5x goud , 2x zilver en 2x brons wonnen ze het landen klassement.

Op naar Parijs 2024!