MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Na de lange afstand voorjaar klassiekers de Head en de H4K was afgelopen weekend de aftrap van het 2 km wedstrijdseizoen op de Bosbaan Voorjaars Regatta (BVR). De gehele Willem III wedstrijd sectie verscheen aan de start voor de eerste krachtmeting met de rest van roeiend Nederland. Altijd weer even spannend moment om te zien hoe de vlag erbij hangt, en zeker ook omdat het de kwalificatiewedstrijd is voor het NK klein volgende week.

Op zaterdag was het na de time trials duidelijk dat het een mooie J18 1x A-finale zou gaan worden met 3 van de 6 plekken voor onze Willem IIII junioren. In die finale was het tot de 1750 meter spannend maar toen zette Dirrik Maitland de eindsprint in en prolongeerde daarmee zijn overwinning van vorig jaar. Verrassend was de derde plek van Willem van den Eerenbeemt die dit jaar debuteert in het J18 veld en heel dicht achter de nummers 1 & 2 finishte. Jaap Baud ook debutant, werd heel verdienstelijk 5e. Tevens won Martijn Aris als invaller bij de Hoop het J16 4* veld. Jongens van harte gefeliciteerd.

Marieke Middag en Veerle Rijnders vielen zaterdag net buiten de medailles en finishte beide als 4e in respectievelijk het DG 1x & LDB 1x veld.

Op zondag was het de beurt aan de meisjes. Zowel Lois van Dis in M16 1x en Marjolijn Webb in het M18 1x wisten beide knap de 3e plek in de A-finale te veroveren.  Meisjes ook jullie van harte gefeliciteerd.

Alle BVR Willem III uitslagen kunt u hier terugvinden

Ook voor onze Team NL roeiers was het afgelopen weekend de eerste krachtmeting van het seizoen op de World Cup in Varese. Ondanks extreem hoog water en overstroming van het ere vlot wist Team NL toch als een van de best presterende landen de medailles op te vissen. Van Willem III wonnen Simon van Dorp zilver in de skiff, Ralf Rienks & Jacob van de Kerkhoff zilver in de Holland 8, en Rik Rienks brons in de vier zonder. Alle Nederlandse Olympische ploegen wonnen een medaille waarvan 5x goud. Meer over deze oranje armada kunt u hier en hier lezen.