MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Dit weekend werden de Nederlands Kampioenschappen Klein en Hollandia wedstrijden gehouden op de Bosbaan. Het NK-klein, met de kleine nummers Skiff en Tweetjes, is een van de belangrijkste wedstrijden van het jaar voor onze junioren wedstrijdroeiers. De weergoden waren niet goed gestemd en bliezen een harde wind over de baan met fikse buien. De jury was hierdoor genoodzaakt de waaier indeling te hanteren, waarbij de snelste roeiers in de finales op de meest gunstigste baan qua wind mochten starten. Berekend varen in de kwart en halve finales was er niet meer bij, iedereen moest elke wedstrijd volle bak gaan waardoor het een spannend toernooi werd.

NK-klein

Net als vorig weekend bij de BVR (en als vorig jaar) lukte het 3 skiffeurs van Willem III om de NK J18 1x A-finale te halen. Dit blijft een unieke prestatie in een veld met 51 deelnemers.  Dirrik Maitland die vorige week nog won, moest dit keer op een iets ongunstigere baan, zijn meerdere erkennen in een skiffeur van de Alkmaarsche en won Zilver. Jaap Baud viel net buiten het podium en werd 4e en Willem van de Eerenbeemt finishte als 6e.  In het NK J18 2- veld won Ole Wulffraat in combinatie met Viking Zilver en werden Thijs Geels en Wouter Aris 6e

Bij de meisjes waren het Bruun Schwartz en Lois van Dis die erg knap de A-finales van de NK M18 1x en NK M16 1x wisten te bereiken. Allebei behaalde ze net niet het podium en werden beide 4e. Onze Senior B roeisters werden bij het NK Dames Elite 1x Veld gevoegd, waarbij Marieke Middag de C-finale won en Luna Kuiper 4e werd. Gefilterd op Senior B werden ze 3e en 5e.

Jongens en Meisjes gefeliciteerd allemaal met jullie geweldige prestaties. En natuurlijk ook alle coaches die dit begeleiden.