MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Het is lente! Een jong ganzengezin heeft zich op de landtong gevestigd, de korte roeibroek wordt niet alleen door Wim Hof-adepten gedragen en de afgelopen zonovergoten zaterdag 13 april werd het nieuwe Regioroeien-seizoen geopend bij De Hoop.

Voor wie het nog niet weet: Regioroeien is een serie van vijf wedstrijden, bedoeld om met name beginnende roeiers uit de regio Amsterdam en omstreken laagdrempelig kennis te laten maken met wedstrijdroeien. Meer informatie is te vinden op http://www.regioroeien.nl.

Willem III had drie eigen ploegen en een combinatie-vier met De Hoop ingeschreven voor de deze eerste wedstrijd, waarmee we samen met De Hoop de grootste afvaardiging hadden van de deelnemende verenigingen.

Alle ploegen roeiden twee keer 500 meter, boord aan boord met hun tegenstanders. Meteen bij de start leer je snel veel over tactiek, snel reageren op instructies van de starter en natuurlijk de eerste halen zelf (bij voorkeur niet al te paniekerig …). En meteen ná de start komt de confrontatie met woelig water door talrijke meevarende plezierboten, vaak nog met luchthalen en snoeken tot gevolg. Die kom je natuurlijk ook weer te boven en ze hoeven dan ook een overwinning een paar honderd meter verderop niet in de weg te staan.

Twee Willem III-ploegen behaalden in hun veld de overwinning, in de Regiotraditie bekroond met taart in plaats van blik. Maar overwinning of niet, de ervaringen op en om het water waren afgelopen zaterdag heel bijzonder, zeker ook omdat we roeiers van andere verenigingen ontmoetten en we de vertrouwde Amstel nu eens vanaf een ander terras konden bekijken. En dat alles bij prachtig lenteweer.

De volgende Regiowedstrijd is op zaterdag 18 mei bij RIC. Lijkt wedstrijdroeien je wel wat en wil je alsnog meedoen, meld je dan vóór 10 mei aan op Regioroeien@willem3.nl. Je hoeft niet een hele ploeg (C2x+, C4x+ of 4x+) aan te melden: individuele aanmeldingen zijn meer dan welkom omdat de huidige teams uitkijken naar nieuwe roeiers om ook bij de volgende wedstrijden weer compleet aan de start te kunnen verschijnen. En als laatste lokkertje: de serie van vijf Regiowedstrijden wordt op 5 oktober afgesloten met een Grande Finale op de Bosbaan.

Veel dank namens alle deelnemers van Willem III aan Maaike Rittershaus en Minko Scheltinga, die voor onze vereniging de Regiowedstrijden mee-organiseren.
Minko stuurde bovendien afgelopen zaterdag de heren-C4x+ van Willem III scherp en slim naar de overwinning zoals ik op boeg van nabij kon meemaken. Dank ook aan de coaches / sturen Joost de Vries, Arthur van der Poll en Jarcine Spaander voor hun stimulerende bijdragen vóór en tijdens de wedstrijd.

Marcel Peeters