MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Afgelopen weekend was de Head of the River Amstel.

Deze voorjaars klassieker, die georganisserd wordt door Willem III en de ARB, was wederom de opening wedstrijd van het roeiseizoen.

Ook dit jaar deden er weer vele Willem III ploegen mee met wel 18 inschrijvingen

Op zaterdag wonnen de Heren dubbel acht wat een mooie overwinning was van deze enthousiaste groep roeiers.  Ook de Dames Club 8+ deed het erg goed en wonnen het altijd sterke club veld met overmacht door meer dan een minuut voor de nummer 2 te eindigen. Verder wonnen de Heren veteranen C8+ knap hun veld en werden 5e overall.

Op zondag boekte de Dames veteranen C 8+  een bijzondere overwinning door niet alleen hun eigen veld te winnen maar ook het overall Dames Master veld. Hun concurrenten , de Dames veteranen A 8+ hadden een aanvaring in de grote bocht waardoor ze te veel tijd verloren om nog voor de overwinning te kunnen gaan en werden 3e. Ook de Dames veteranen E 8+ wonnen hun veld en werden overall 7e. Het Dames Veteranen D 8+ veld werd met Gudrun Kremeier in een combi ploeg ook gewonnen en daarachter werd de volledig Willem III Dames Veteranen D 8+ tweede. Met 4 Willem III ploegen en 1 combi ploeg in de top 11 domineerde onze dames het volledige veteranen acht veld.

Bij de junioren wonnen de Senior B ploeg heel knap het Dames Elite veld wat toch een veld hoger is dan normaal. Verder wonnen onze Jongens 18  8+ overtuigend van de Hoop met 50 seconden voorsprong.

Allemaal van harte gefeliciteerd met jullie overwinningen.

Het was weer een zeer geslaagde weekend die natuurlijk niet mogelijk was geweest zonder de Head Commissie en alle vrijwilligers die hebben geholpen. Heel erg bedankt daarvoor.

Hier alle top 3 klasseringen van Willem III ploegen:

Open Klasse 8* – 1e
Dames Club 8+ – 1e
Heren Masters C 8+ – 1e in C veld, 5e overall
Dames Masters D 4* combi met Gudrun Kremeier  – 1e in D veld, 7e overall
Jongens 18 8+ – 1e
Dames Elite 4* – 1e
Jongens 18 4* – 3e
Jongens 16 4* – 2e
Dames Masters C 8+ – 1e overall
Dames Masters A 8+ – 2e in A veld en 3e overall
Dames Masters E 8+ – 1e in E veld en 7e overall
Dames Masters D 8+ combi met Gudrun Kremeier  – 2e in D veld, 10e overall
Dames Masters D 8+ – 2e in D veld, 11e overall
Meisjes 18 4* – 3e
Meisjes 16 4* combi – 2e