MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Het afgelopen weekend werd de Heineken Roeivierkamp (H4K) wedstrijden op de Amstel geroeid. Hierbij werd over 4 afstanden (250, 750, 2500 en 5000 meter) gestreden en vervolgens een totaal klassement opgemaakt die de rangorde bepaalt. Met de finish van alle afstanden bij de organiserende vereniging Nereus was het ook dit jaar weer een mooi schouwspel.

In de Dames velden was Willem III ruim vertegenwoordigd met 2 Club 8+, 4 Master 8+,  een Master 4* en een Elite 4*. Zowel het master 8+ veld als het club 8+ veld werd door onze Dames gewonnen met vlak daarachter ook nog eens respectievelijk een 2e (Masters) en een 3e plek (Club) voor de runner-up Willem III ploegen. Verder won de Dames Master D 8+ ploeg ook nog eens hun veld en deden de jonge senior B meiden lekker mee in het top Elite 4* veld.

Onze junioren deden goede zaken in het Jongens 18 8+ veld,  wat ze wonnen van hun grootste concurrent de Hoop. De M16 4* in combi met Viking werden heel knap 2e en ook de J16 4* behaalde een goed resultaat met een 3e plek. Bij de Heren Master 8+ was de C ploeg wederom de snelste Willem III ploeg en werd daarmee 2e in hun veld. Ook de Heren Masters I ploeg werd 2e in hun veld , en de Heren Masters F werden 3e in hun veld.

Het kan u bijna niet ontgaan zijn dat deze succesvolle versie van de Heineken Roeivierkamp ook vol van de incidenten stond. Zo brak het stuurtouwtje bij de winnende Dames Club 8+ in de grote bocht en vloog er een riem uit de dol bij de andere Dames club 8+. Maar dit was natuurlijk niks in vergelijking met de eerste jaars acht van Argo. De stuurvrouw had de dukdalf bij de Berlage brug volledig in een blind spot en voer er met volle vaart tegen aan. De riemen braken als lucifershoutjes en vlogen spectaculair door de lucht. Vervolgens sloeg de boot om en lagen alle roeiers in het water. Een toegesnelde reddings boot was niet zo bekend met de wedstrijd en kon nog maar net een aanvaring met een aanstormende Nereus acht voorkomen. Gelukkig liep het met een sisser af en is iedereen ongedeerd uit het water gered.  De filmpjes van dit spektakel ging viral op social media en kunt u hier en hier terugzien en teruglezen.

 

 

Winnende Dames Club 8+

Winnende Dames Club 8+

 

Winnende Dames Master 8+

 

Hier de klasseringen van alle Willem III ploegen:

 • Meisjes 16 4* combi – 2e
 • Jongens 16 4*– 3e
 • Jongens 16 4* combi – 9e
 • Meisjes 18 4*– 6e
 • Jongens 18 4* combi– 9e
 • Jongens 18 8+ – 1e
 • Dames Elite 4*  – 6e
 • Dames Masters Club 8+ – 1e
 • Dames Masters Club 8+ – 3e
 • Dames Masters C 8+ – 1e overall
 • Dames Masters A 8+ combi – 1e in A veld, 2e overall
 • Dames Masters D 8+ combi – 1e in D veld, 6e overall
 • Dames Masters D 8+ – 4e in D veld, 14e overall
 • Dames Masters A 4* – 11e in A veld, 41e overall
 • Heren Masters C 8+ – 2e in C veld, 9e overall
 • Heren Masters D 8+ combi – 6e in D veld, 23e overall
 • Heren Masters F 8+ combi – 3e in F veld, 67e overall
 • Heren Masters I 8+ –  2e in I veld, 71e overall