MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Geen wedstrijdsport kan zonder regels voor een veilig en eerlijk verloop. In de roeisport zien kamprechters toe op de veiligheid en de eerlijke kansen voor alle deelnemers. Wil jij in de rol van kamprechter een bijdrage leveren aan roeiwedstrijden? Volg dan de online opleiding tot kamprechter B.

Kamprechters B mogen zelfstandig optreden op niet-nationale wedstrijden en onder begeleiding op nationale wedstrijden. Zowel op tijdwedstrijden als boord-aan-boord wedstrijden zijn kamprechters B een belangrijk onderdeel van het juryteam.

De opleiding tot kamprechter B begint met twee avonden die we digitaal houden. Op de eerste avond wordt het Reglement voor Roeiwedstrijden besproken. Begrip van de regels is een basis die elke kamprechter moet hebben. Op de tweede avond bespreken we inhoudelijk de verschillende taken en verantwoordelijkheden van een kamprechter op wedstrijden.

Hierna zal een theorietoets over regelkennis gemaakt worden. Als deze met een voldoende is afgesloten mag je optreden op wedstrijden als kamprechter B-in-opleiding. In deze rol krijg je twee jaar de tijd om tijdens minimaal 4 wedstrijden alle verschillende rollen van een kamprechter B uit te voeren. Hiervoor houd je een opleidingsboekje bij. Als deze compleet is en alle opdrachten zijn behaald ontvang je het officiële kamprechter B diploma en de bijbehorende B-licentie.

Deze cursus wordt gezamenlijk door NSRF en KNRB georganiseerd en hoort bij de ambitie om in 2023 minimaal 60 nieuwe kamprechters opgeleid te hebben.

Startvoorwaarden:

  • Minimale leeftijd 16 jaar
  • Lid van een roeiverenigingExtra voorwaarden:

Deze opleiding wordt online via Zoom gegeven. Zorg dat je een account via Zoom hebt aangemaakt om deel te kunnen nemen.

Meer informatie over Kamprechters kan je vinden: knrb – academie.
Voor aanmelden voor de opleiding ga naar Aanmelden.

Meer info nodig of vragen over hoe leuk het is om kamprechter te zijn? Neem gerust contact op met Dave via ledenopvang@willem3.nl